Президентите на България и РС Македония почитат заедно делото на

...
Президентите на България и РС Македония почитат заедно делото на
Коментари Харесай

Ще промени ли отношенията ни със Скопие ключовата визита на Радев и Пендаровски в Рим

Президентите на България и районен съд Македония почитат дружно делото на Светите братя Кирил и Методий. Радев и Пендаровски ще летят до Рим и Ватикана, където обичайно се състои аудиенцията при Главата на Римокатолическата черква за Празника на българската култура и словесност.

В обстановката на деликатна фаза, в която са връзките Скопие - София, визитата на двамата държавни глави е от извънредно значение.

България продължава да упорства за съблюдаване на Договора за добросъседство и съдействие от 2017 година за ценене на нейните национални ползи и сигурност, което беше доказано и от служебното държавно управление. На 24 май президентът Румен Радев също акцентира, че европейският път на районен съд Македония минава през София.

Какви са настроенията в прилежащата ни страна и чака ли се проява на взаимна политическа воля за другарство и добросъседство - тематиката разяснява журналистът Владо Перев.

Ние мислим, че това е едно положително и щастливо съвпадане - двамата президенти да пътуват дружно. Очакванията тук за българската страна са, че президентът Радев няма да отстъпи от позицията си. От македонската страна се чака, че Пендаровски ще разбере някои нови неща, които евентуално или не е знаел, или не са му споделили, или не се е потрудил да научи.

Но мислим, че и двамата ще схванат по нещо ново за другата позиция, добави Перев.

И още - какъв е коментарът на публициста Насер Селмани за визитата на двамата президенти и комплицираните ни връзки с районен съд Македония, вижте повече във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР