Президентът Зеленски е един от хората, който в момента определя

...
Президентът Зеленски е един от хората, който в момента определя
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Визита на Зеленски у нас би била много добър знак за демократичната общност в България

„ Президентът Зеленски е един от хората, който сега дефинира международната политика, водейки война с агресора Русия. Подобно посещаване би било доста добър знак за демократичната общественост в България. Признание за всичко, което страната ни прави през последните месеци. Ако има такава аудиенция, несъмнено, че ще се забележим с него “, съобщи в коридорите на Народното събрание водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Има две тематики, които доста ме тормозят. Едната към този момент не ме безпокои толкоз – обстановката към „ Нова Коховка “. Там природата е с нас и може да няма провали, само че това, което излезе от диалог на Макрон и Зеленски за АЕЦ „ Запорожие “ -  това е най-голямата нуклеарна мощ и нуклеарна бомба в Европа. Световната общественост би трябвало да подсигурява, че тази най-голяма нуклеарна централа няма да се трансформира в нуклеарна бомба. Замърсеният уран десетилития няма да се почисти “, добави Борисов. Във връзка с изказването на Иван Гешев и оповестяването от него начало на политическо придвижване, Борисов разяснява по този начин:

„ Всичко това, което направи в последните си дни като основен прокурор е било подготовка за неговия политически план “.

Относно анулираната през вчерашния ден лидерска среща с ПП-ДБ, Борисов разяснява: „ по принцип лидерските срещи не са закрепени. Те могат да се организират и по три пъти дневно, в случай че е належащо. Вчерашния ден имаше няколко значими решения, които трябваше да се вземат и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната връзка, с цел да се проведат комисията по енергетика, комисията по защита - да се вземат нужните решения по отношение на декларацията за поддръжка на Украйна за участието ѝ в НАТО, декларация за Висш съдебен съвет да не избират основен прокурор в този състав и други Днес ще се забележим. Това са работни срещи. За 10:00 часа е планувана срещата, само че от нея няма да произлязат вести “, изясни водачът на ГЕРБ.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР