Президентът за пореден път потвърди позицията си и обясни защо

...
Президентът за пореден път потвърди позицията си и обясни защо
Коментари Харесай

Радев: Недопустимо е партии да гледат на Въоръжените ни сили като донор за армията на Украйна

Президентът за следващ път удостовери позицията си и изясни за какво е срещу да даваме оръжие за Украйна. По думите му  не сме в положение да отделим от запасите на армията сега, а и няма да получим нищо в подмяна. Той прикани политическите сили, които упорстват за това, първо да обяснят от кое място и по кое време ще намерят пари и въоръжение на мястото на нашето остаряло, което вероятно бихме дали за украинската войска.

" Недопустимо е в тази комплицирана среда за сигурност немалка част от партиите да гледат на Въоръжените ни сили не като поръчител за териториалната целокупност и сигурността на страната, а като на донор за Въоръжените сили на Украйна. Това е единственото, което ги интересува, когато се приказва за българската войска - по какъв начин незабавно тя би трябвало да си даде своите оръжия ", съобщи президентът Румен Радев на годишната конференция на началника на защитата.

По думите му " тази мантра ", че с за предоставяне на остаряло съветско въоръжение, че ще си решим проблемите с превъоръжаването, е надълбоко несъстоятелна. Радев изясни, че даже и да получим в подмяна ново въоръжение, то ще е безпределно незадоволително за потребностите от превъоръжаване на Въоръжените ни сили, само че и добави, че " този прозорец е към този момент затворен ". Някои страни получиха по такива покупко-продажби 15 танка - какво са 15 танка на фона на цялата нужда ", попита президентът и висш главнокомандващ.

 Снимка: БТА

" Искам да поздравя управлението на щаба на защитата за това, че с доста професионализъм съумяха да създадат по този начин, че България да бъде първата, която съумя да образува интернационална бойна група първа от страните на Източния фланг ", сподели Радев. Той уточни, че в разбора на защитата са били регистрирани същите проблеми, както и предходната година - дефицит на запаси и хора, закъсняла рационализация, свръхнатоварен персонален състав. Но даже и в тази напрегната конюнктура Народното събрание не счете за належащо да прегледа програмата за капиталови разноски на Въоръжените ни сили, разяснява Румен Радев.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР