Президентът Володимир Зеленски заяви в четвъртък, че руските атаки срещу

...
Президентът Володимир Зеленски заяви в четвъртък, че руските атаки срещу
Коментари Харесай

Зеленски: Русия превръща енергийната мрежа на Украйна в „бойно поле“

Президентът Володимир Зеленски съобщи в четвъртък, че съветските офанзиви против енергийните уреди на Украйна са трансформирали електромрежата на страната в „ полесражение “, предизвиквайки нова вълна от украинци, бягащи към Европа. " Ръководството на Русия даде заповед самата енергийна система да се трансформира в полесражение. Последствията от това са доста рискови, още веднъж за всички нас в Европа ", сподели Зеленски в послание към Европейския съвет.

Енергоспестяващи ограничения се вкарват в цяла Украйна, откакто за една седмица съветски ракети и дронове унищожиха над 30 % от електроцентралите в страната. „ Русия провокира нова миграционна вълна на украинци към страните от Европейски Съюз “, добави Зеленски. Той сподели, че съветските удари по енергийните уреди на Украйна са " ориентирани към основаване на допустимо най-вече проблеми с електричеството и отоплението за Украйна тази есен и зима и колкото се може повече украинци да отидат във вашите страни ".

В отговор на офанзивите украинският водач прикани европейските страни да снабдят армията на Киев с повече и усъвършенствана противовъздушна защита и да ударят Москва с повече стопански наказания, с цел да лимитират способността на Русия да финансира войната си. Освен това той сподели, че украинското предложение за интернационална наблюдателна задача, която да бъде ситуирана на границата на Украйна с Беларус, " става все по-актуално всеки ден ", откакто украинските военни предизвестиха за възходяща опасност от съветска офанзива от беларуска територия.

Президентът упрекна Русия, че е минирала язовира на Водноелектрическа централа в региона на град Херсон, който е под контрола на силите на Москва. „ Според нашата информация елементът и язовирът на Каховската Водноелектрическа централа са били минирани от съветски терористи “, сподели Зеленски в ежедневното си послание, оповестено в обществените мрежи. " Ако язовирът бъде опустошен,... Северно-Кримският канал просто ще изчезне ", а това би било " злополука от огромен мащаб ", добави украинският водач. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР