Президентът Володимир Зеленски отрече в събота, че войната на Украйна

...
Президентът Володимир Зеленски отрече в събота, че войната на Украйна
Коментари Харесай

Зеленски отрича войната с Русия да е в „задънена улица“

Президентът Володимир Зеленски отхвърли в събота, че войната на Украйна с Русия е стигнала до „ задънена улица “, отхвърляйки догатките, че западните водачи лобират за мирни договаряния. Разтегнатата фронтова линия сред двете враждуващи страни съвсем не се реалокира за съвсем година, а почитан украински чиновник предизвести тази седмица, че спорът е в задънена улица. „ Мина време, хората са изтощени... Но това не е задънена улица “, сподели Зеленски на конференция в Киев с шефа на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.


Украинският водач също по този начин отхвърли концепцията, че западните страни оказват напън върху него да стартира договаряния с Русия, на фона на известията, че чиновници на Съединени американски щати и Европейски Съюз са говорили с Киев по какъв начин да се стигне до такива договаряния. „ Никой от нашите сътрудници не ни притиска да седнем с Русия, да приказваме с нея и да й дадем нещо “, сподели той.

Тъй като войната е към този момент в 20-ия си месец и Украйна се бори да завоюва позиции в своята контраатака, Зеленски постоянно се среща със западни водачи в опит да преодолее умората от спора. Зеленски сподели, че войната сред Израел и Хамас също е отвлякла вниманието от Украйна и това е " задачата на Русия ". „ Разбира се, ясно е, че войната в Близкия изток, този спор, реалокира фокуса “, сподели Зеленски. „ Вече бяхме в доста сложни обстановки, когато съвсем нямаше фокус върху Украйна “, сподели той, само че добави: „ Абсолютно съм сигурен, че ще преодолеем това предизвикателство “.

Поддръжниците на Украйна, в това число Съединени американски щати, настояват, че са подготвени да поддържат Киев с военна и финансова поддръжка толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да победят Русия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР