Президентът Володимир Зеленски е загрижен, че войната между Израел и

...
Президентът Володимир Зеленски е загрижен, че войната между Израел и
Коментари Харесай

Зеленски загрижен за Украйна след започналата война в Газа

Президентът Володимир Зеленски е угрижен, че войната сред Израел и „ Хамас “ може да отклони вниманието на света от Украйна и да засегне по-нататъшната помощ за страната ни от съдружниците, написа УНИАН.

" Вече виждаме следствията от изместването на интернационалното внимание заради нещастието в Близкия изток. Само слепците не виждат това ", споделя той в изявление за AP News.

Според президента украинците схващат, „ че ние също би трябвало да се борим за внимание към пълномащабната война, която води Русия с нас “.

„ Не би трябвало да разрешаваме на хората да не помнят за войната у нас “, изяснява украинският водач.

Защото такава смяна на фокуса може да докара до понижаване на икономическата и военната помощ за Украйна. Опитвайки се да разсеят тези страхове, американски и европейски чиновници не престават да посещават Киев след терористичните офанзиви в Израел на 7 октомври.

" Разбирате ли, вниманието е равно на помощ. Без внимание, няма помощ. Ние се борим за всяко внимание. Без внимание може да възникне уязвимост и в американския Конгрес ", заключава президентът.

 

Володимир Зеленски изяснява, че войната навлиза в нова фаза, като съгласно ВСУ боевете през зимата ще станат още по-тежки.

 

" Имаме нова фаза на войната и това е реалност. Зимата като цяло е нова фаза на война ", споделя Зеленски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР