Президентът Володимир Зеленски е бесен и проведе поредица телефонни разговори

...
Президентът Володимир Зеленски е бесен и проведе поредица телефонни разговори
Коментари Харесай

Бесен Зеленски получи още милиард военна помощ от САЩ

Президентът Володимир Зеленски е гневен и организира поредност телефонни диалози през миналия ден с разнообразни задгранични водачи в миг, когато Москва наподобява подготвена да анексира част от територията на Украйна. След това във видеообръщение украинският държавен глава благодари на съдружниците за поддръжката, съобщи Ройтерс.

Зеленски имаше диалози с водачите на страни като Англия, Канада, Германия и Турция, в които той изиска увеличение на военната помощ и стягане на глобите против Москва след референдумите в четирите отчасти окупирани области на Украйна, които Киев и Западът жигосаха като противозаконни и фиктивни.
-->
" Благодаря и на четирима ви за ясната и безапелационна поддръжка. Благодаря на всички ви за разбирането към нашата позиция ", съобщи Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение към нацията. " Украйна не може и няма да толерира никакви опити на Русия да отнеме която и да било част от нашата земя. "

Съединени американски щати оповестиха, че дружно със съдружниците и сътрудниците работят по налагането на тежки стопански наказания на Москва, а Европейската комисия от своя страна също предложи против Русия да бъдат въведени нови ограничаващи ограничения.

След диалога с английския министър председател Лиз Тръс Зеленски написа в Туитър, че " отбранителната и финансовата помощ за Украйна би трябвало да бъдат увеличени " в отговор на дейностите на Москва.

В този с немския канцлер Олаф Шолц украинският президент завоюва заричане, че финансовата, политическата и филантропичната помощ за Киев от Берлин няма да намалее.

Шолц добави, че Германия ще продължи да поддържа Украйна в отбраната на суверенитета и териториалната ѝ целокупност, в това число посредством оръжейни доставки, съобщи немски държавен началник.

Междувременно стана ясно, че Съединени американски щати ще провиснал в допълнение 1,1 милиарда $ за Украйна за придобиването на 18 усъвършенствани ракетни системи и други оръжия, за противопоставяне на дроновете, които Русия употребява против украинските сили.

Този пакет е обезпечен по така наречен Инициатива за подпомагане за сигурността на Украйна (Ukraine Security Assistance Initiative), която финансира контракти за закупуване на оръжия и съоръжение. Така откогато Байдън е станал президент, американската военна помощ за Украйна към този момент възлиза на близо 17 милиарда $.

" Няма да спрем да поддържаме Украйна и ще продължим до стоим зад украинския народ колкото е належащо и да им оказваме военна помощ, от която те се нуждаят, с цел да се защитят ", сподели говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Пакетът от 1,1 милиарда $ включва финансирането на покупка на 18 установки " Хаймарс " и муниции за тях, както и 12 системи " Титан " за битка с дронове. Освен това Украйна ще придобие към 300 бойни коли, десетки камиони и влекачи за превозване на тежко съоръжение, разнообразни типове радари, информационно и разследващо съоръжение и средства за персонална отбрана. Включени са също апаратури за разкриване на експлозиви и съоръжение за поддръжка и образование.

По нормалните процедури доставката на такива оръжия от Съединени американски щати за Украйна би се проточила година или две. Но администрацията употребява престижа на Пентагона за по-бързо снабдяване, показва АП.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР