Президентът Владимир Путин заяви, че в близките месеци руските военноморски

...
Президентът Владимир Путин заяви, че в близките месеци руските военноморски
Коментари Харесай

Путин: Руските военноморски сили скоро ще получат нови хиперзвукови ракети

Президентът Владимир Путин съобщи, че в околните месеци съветските военноморски сили ще получат нови хиперзвукови крилати ракети " Циркон " и че това къде ще бъдат ситуирани те, ще зависи от съветските ползи, предава

В тирада в някогашната имперска столица Санкт Петербург по случай Деня на военноморските сили, който се отбелязва през днешния ден в Русия, Путин направи прослава на цар Петър Велики за това, че е трансформирал Русия във велика морска мощ. В словото си съветският президент не загатна непосредствено Украйна.

Но стопанинът на Кремъл разгласи, че е подписал нова военноморска теория, детайлности за която не бяха разкрити, и похвали хиперзвуковите крилати ракети " Циркон " като единствени по рода си в целия свят.

" Доставката на тези ракети за съветските въоръжени сили ще стартира в околните месеци ", сподели Путин. " Фрегатата " Адмирал Горшков " първа ще застъпи на бойно дежурство с това страховито оръжие на борда. "

" Ключовото тук е способността, която ще придобият съветските Военноморски сили. Те ще могат да отговорят стремително на всеки, който реши да посегне на нашия суверенитет и независимост. "

Хиперзвуковите оръжия могат да летят със скорост девет пъти по-голяма от тази на звука, а през последната година Русия извърши пробни изстрелвания на " Циркон " от военни кораби и подводници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР