Президентът Цай Ингвен потвърди, че в Тайван има малък брой

...
Президентът Цай Ингвен потвърди, че в Тайван има малък брой
Коментари Харесай

Американски военни обучават армията в Тайван

Президентът Цай Ингвен удостовери, че в Тайван има дребен брой американски военни, които оказват помощ за образованието, и добави, че " има вяра ", че американските военни ще защитят острова при положение на китайско нахлуване.

В изявление за CNN Цай разказа Тайван като районен " фар " на демокрацията, който се изправя против великански властнически комшия, като предизвести, че опасността от страна на Пекин нараства " с всеки минал ден ".
 Тайван: Конфликт с Китай ще докара до международна злополука Тайван: Конфликт с Китай ще докара до международна злополука
Всеки спор сред Тайпе и Пекин би бил злополука освен за Тайван, само че и за Китай и останалия свят. Това съобщи през днешния ден за Франс прес т...

Присъствието на американски войски беше доказано за първи път пред Агенция Франс Прес и други медии от чиновник на Пентагона по-рано този месец.

Но мненията на Цай са първият път, в който тайвански водач прави обществено сходно самопризнание, откогато последният американски гарнизон напусна през 1979 година, когато Вашингтон откри дипломатически връзки с Китай и Тайван остана в зоната на здрача – най-малко публично за Вашингтон.

Запитана какъв брой американски бойци има в Тайван, Цай отговори, че " не са толкоз доста, колкото хората си мислят ".

" Имаме необятен набор от съдействие със Съединени американски щати, ориентирано към повишение на отбранителната ни дарба ", добави тя.
 На ръба на война в Южнокитайско море - ще се стигне ли до конфликт сред Китай и Съединени американски щати? На ръба на война в Южнокитайско море - ще се стигне ли до конфликт сред Китай и Съединени американски щати?
Военното напрежение сред Пекин и Тайпе доближи своя връх. Министърът на защитата на Тайван Цю Гочжен упрекна Китай, че се приготвя за...

На въпроса дали е уверена, че Съединените щати ще оказват помощ за отбраната на Тайван, в случай че се наложи, против Китай, Цай отговори: " Имам религия в това. "

В изявление пред депутати в четвъртък тайванският министър на защитата Чиу Куоченг съобщи, че американските и тайванските войски от дълго време поддържат контакти между тях.

" Имаме продан на личен състав и те (американските войници) ще бъдат тук за военно съдействие, само че това е друго, съгласно моето определение, от това да имаме " ситуирани войски " тук ", сподели Чиу.

По време на изявлението за CNN Цай повтори предлагането си за диалози със Си Цзинпин за " понижаване на неразбирателството " и превъзмогване на разликите в политическите им системи - нещо, което Пекин до момента отхвърляше.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР