Президентът Тръмп обеща на Северна Корея „огън и ярост, каквито

...
Президентът Тръмп обеща на Северна Корея „огън и ярост, каквито
Коментари Харесай

CNN: Риториката на Тръмп налива вода във воденицата на Ким Чен Ун

Президентът Тръмп даде обещание на Северна Корея „ огън и гняв, каквито светът не е виждал “, в случай че страната продължи да заплашва Съединените щати. Неговият коментар пристигна незабавно след обява, в която се цитираше разследваща оценка, съгласно която Пхенян е съумял да минимизира нуклеарна бойна глава. Миниатюризацията е сериозно значима стъпка към способността за слагане на такова устройство на ракета – тъй че, в случай че информацията е вярна, тя несъмнено е обезпокоителна и би трябвало да бъде взета под внимание от тези, които са натоварени за нашата национална сигурност.
Но ред е за малко самодисциплина на главнокомандващия и някаква вероятност. Това написа журналистът Джон Кърби от CNN.
„ Огнената” реторика на президента Тръмп единствено нагнетява още повече напрежението. И тя играе в интерес на Ким Чен Ун. Доводите на Ким Чен Ун – колкото и неуместно да звучат – са, че на Северна Корея са нужни нуклеарни оръжия, с цел да се подсигурява оцеляването на режима и въздържане на Съединените щати, страна, за която той продължава да е уверен, че желае да го смъкна от власт. Помислете по какъв начин реагира на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации външният министър на Северна Корея: „ При никакви условия ние няма да сложим нуклеарните и балистични ракети на масата за договаряния “, гласи изказването на Ри. „ Нито пък ще се отклоним и един сантиметър от пътя за усилване на нашите нуклеарни сили, определен от нас, до момента в който враждебната политика и нуклеарна опасност от Съединени американски щати против КНДР не бъдат дефинитивно отстранени “.
За Ким Чен Ун всичко зависи от Съединените щати - и единствено Съединените щати. Заплахите на преобладаващата мощ на нашия президент, въпреки и може би задоволяващи сега, единствено поддържат тази агитация и й придават достоверност.
И всичко това идва от оценка, за която източници на CNN споделят, че не се поддържа от цялата разследваща общественост, идваща от приключване на информация. Това не понижава сериозността, само че сигурно ни кара да се замислим кой по дяволите си намерения, че това е добра концепция.
Разкриването на класифицирани изводи е в несъгласие със закона - само че по-критичното е, когато тези изводи не бъдат изцяло тествани, само че биха могли да провокират и реакции от Пхенян, които единствено ще създадат обстановката по-нестабилна, добавя БГНЕС.
Вече сме очевидци на последствията от опасността на Тръмп, защото севернокорейските военни в този момент " деликатно преглеждат " проектите си да ударят Гуам, територията на Съединени американски щати, в която живеят повече от 160 000 американски жители.
Дали предизвестието на президента Тръмп по отношение на продължаващите закани от Пхенян съставлява алена линия, която севернокорейците просто пресичат? Не е ясно дали севернокорейците фактически могат да ударят Гуам с каквато и да е точност или смъртоносна възможност, само че допускам, че хората на този дребен остров ще се разсънват все пак обезпокоени.
Без подозрение Тръмп също по този начин ще провокира много паники в Сеул, Токио и Пекин. Южнокорейците явно чакат от нас да осъществим условията към нас по контракта за взаимна отбрана, само че те одеве избраха на власт нова администрация, която желае да откри спокойно решение на рецесията, в действителност посредством директни договаряния. Те ще са в състояние да губят от войната на полуострова повече от всеки различен, а под " загуба " се схваща евентуално милиони животи.
Нашите японски съдружници в този момент също са на прицел. И китайците, тъй като макар цялата си упоритост да окажат напън върху Пхенян, одеве гласоподаваха едни от най-строгите наказания, които в миналото са били признати против режима на Ким Чен Ун, и биха могли да бъдат простени, в случай че Съединени американски щати са склонни да продължат да упражняват дипломатически напън.
Вярно е, че Пекин не е направил задоволително, с цел да промени пресмятанията на Ким Чен Ун, а осъществяването на глобите в предишното е било отчасти, само че вследствие на в действителност забележителна победа в Организация на обединените нации - тази, която съставлява галванизирана интернационална общественост против все по-изолираната Северна Корея - Тръмп в действителност вместо това рискува да изолира Съединените щати.
И най-после, президентът единствено прави доста по-трудно екипът му за национална сигурност да продължи да работи по казуса със същите замислени, премерени и съзнателни дейности, които до момента са подхванали. Преди единствено седмица държавният секретар Тилърсън обясни, че Съединените щати: 1) не търсят смяна на режима, 2) не смятат Северна Корея за зложелател и 3) не изключват директните договаряния в даден миг. Следването на този метод от страна на Тилърсън стана доста по-трудно и президентът преди малко ограничи личното си пространство за взимане на решения.
Поставяйки всичко настрани за известно време, ние от дълго време знаем и допускаме, че Пхенян се стреми към способна да носи нуклеарна бойна глава междуконтинентална балистична ракета (МКБР). Всичко, което споделиха и направиха през последните няколко години, ускори тази теза. Както командващият американското тихоокеанско командване адм. Хари Харис наскоро сподели за Ким Чен Ун, " Аз одобрявам думите му. Трябва да си призная, че изказванията му са правилни - зная, че неговите желания сигурно са такива ".
Така че, явно, в случай че приемем, че Ким Чен Ун е сериозен - и ние го вършим - ние би трябвало да сме подготвени да защитим себе си и нашите съдружници. И ние сме. Както ясно посочи адмирал Харис, нашите военни сили са подготвени да се " още бият още довечера ". Но би трябвало да признаем, че даже и да е правилно, тази нова оценка не значи, че Пхенян може дейно да разгърне ракета с нуклеарно оръжие сега, написа още Джон Кърби.
Макар че миниатюризацията на бойната глава да е доста значима, тя не приказва сама по себе си за способността да се инсталира бойна глава върху ракета, да се насочи точно тази ракета или да се подсигурява, че бойната глава даже може да оцелее още веднъж при навлизането в атмосферата на Земята.
Трябва съществено да приемем опасността. Ким Чен Ун не е нищо, в случай че не е пореден в желанието си да реализира тази дарба. Но към момента не е нужно да копаем бункери в задните си дворове.
Все още има време за дипломация, към момента има място за интернационален напън - в случай че единствено президентът разреши на екипа си да продължи тази жизненоважна работа, счита Кърби.
Редактор:
Tweet
Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Анализи и мнения  Русия и призракът на Русия и призракът на " латиноамериканския Майдан "  Какво значи краят на анти-Асадовската стратегия на Централно разузнавателно управление на САЩ Какво значи краят на анти-Асадовската стратегия на Централно разузнавателно управление на САЩ  Лев Гудков: В Русия се реанимират визиите от руската ера Лев Гудков: В Русия се реанимират визиите от руската ера  Пхенян е подготвен да употребява нуклеарно оръжие против Съединени американски щати Пхенян е подготвен да употребява нуклеарно оръжие против Съединени американски щати  Македония: Какво ще съдържа Законът за езиците? Македония: Какво ще съдържа Законът за езиците? Интервю Още Лев Гудков: В Русия се реанимират визиите от руската ера
През 2016 година Левада Център на Лев Гудков, последната нез...
Петя Тодорова пред Actualno.com: Сама щях да напусна. СМГ не е то Финландия: Страната на новаторските библиотеки и новаторското обр Тома Иванов: Ще се допитам до работещи в Българска национална телевизия и специалисти за програ Църковният артист, обвинил в корупция пловдивския епископ, стана т коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Уволниха служителя на реда, популяризирал скандалн...
Уволнен е служителят на реда, който популяризира скандалния запис с към този момент някогашния шеф на защитата в АЕЦ " Козлодуй " Пешко Караджов, заяви Нова...
Притокът от бежанци в България е намалял с... Министър Нанков: Проектът " Кресна " е геост... Новините: Най-важното за деня, 9 август Българите упражняват минимум в Европейски Съюз На 10 август готвачите означават професио... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image 5 места на Черноморието, които задължите...
Българското Черноморие е обичана дестинация на доста българи и чужденци, които годишно го избират като локация за своята лятна отмора....
Това са най-вкусните балкански ястия Ако обичате човек с ТАЗИ зодия... в никакъв случай н... Паднал клон умъртви мъж в София Направете си мощен домакински климатик за 5 м... ГЕРБ за Българска социалистическа партия: Крадецът вика дръжте крадеца НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Пентагонът: Северна Корея би трябвало да се о...
Американският министър на защитата Джеймс Матис предизвести Северна Корея да се откаже от производството на нуклеарни оръжия и да преста...
Русия и призракът на " латиноамериканския М... Системата, която създава безработни фил... Юнкер похарчил 25 000 евро за полет от Брю... Улицата на позора – Ден 2 Белград: Важни са военните образования с Руси...  www.expert.bg  Прекратяват GPS следенето на колите за спешна помощ Прекратяват GPS следенето на линейк...  Приходите на родните хотелиери през юни приближават 190 млн. лв. Приходите на родните хотелиери през юни...  Няма нарушавания на плаж Няма нарушавания на плаж " Нестинарка "  Шефът на Lego бе освободен след единствено осем месеца на поста Шефът на Lego бе освободен след единствено осе...  www.iwoman.bg  Каква си съгласно формата на гърдите Каква си съгласно формата на гърдите  Ето за какво Елизабет II носи ярки цветове Ето за какво Елизабет II носи ярки цветове  Пуснаха състезателен сутиен, изработен от кафе Пуснаха състезателен сутиен, изработен от кафе  Тези 4 зодии простят, само че в никакъв случай не не помнят Тези 4 зодии простят, само че в никакъв случай не забр...  http://www.sportlive.bg  Дерменджиев за раздялата: Работих с най-хубавите, резервираме другарски връзки Дерменджиев за раздялата: Работих с най-...  Бивш състезател на Левски и ЦСКА влиза в щаба на Херо в Лудогорец Бивш състезател на Левски и ЦСКА влиза в щаба...  Ключов състезател на Ливърпул отхвърли предложение за нов контракт Ключов състезател на Ливърпул отхвърли предложе...  Колко пари загуби Лудогорец поради по-късната продажба на Кафу? Колко пари загуби Лудогорец поради по-къ... Интервю Още Лев Гудков: В Русия се реанимират визиите от руската ера
През 2016 година Левада Център на Лев Гудков, последната нез...
Петя Тодорова пред Actualno.com: Сама щях да напусна. СМГ не е то Финландия: Страната на новаторските библиотеки и новаторското обр Тома Иванов: Ще се допитам до работещи в Българска национална телевизия и специалисти за програ Църковният артист, обвинил в корупция пловдивския епископ, стана т Нови Най-четени Най-коментирани

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР