Президентът Тръмп е отворен за преговори със Северна Корея при

...
Президентът Тръмп е отворен за преговори със Северна Корея при
Коментари Харесай

Тръмп и Мун - положително настроени за преговори с КНДР

Президентът Тръмп е отворен за договаряния със Северна Корея при „ подобаващите условия “, оповестиха от Белия дом в сряда, откакто южнокорейският президент Мун Дже Ин също показва намерено предпочитание да седне на масата за договаряния с Ким Чен Ун.

Сигналите за евентуално изстудяване на пристрастеностите след месеците парещо напрежение на Корейския полуостров пристигнаха единствено ден, откакто Сеул реализира извънредно значимо съглашение и убеди Севера да изпрати своя делегация на Олимпийските игри 2018, включваща спортисти, мажоретки, почитатели, публицисти и показателен таекуондо тим. Очаква се президентите на олимпийските комитети на двете страни, както и президентът на Организационния комитет на Олимпиадата да се срещнат на 20-ти януари в Лозана, където ще бъдат конкретизирани окончателните детайлности.

Ден по-късно, в сряда, американският президент Тръмп съобщи в телефонен диалог с южнокорейския си сътрудник, че Съединени американски щати също изпитват подготвеност да проведат диалози с Пхенян „ в вярното време и при подобаващите условия “.

БГНЕС напомня, че върху Олимпиадата в Пьончан, която стартира идния месец, дълго време тегнеше черен облак поради геополитическите спорове в района и непрекъснатите ракетни опити на Северна Корея. Преговорите край разграничителната линия в Панмунджом обаче дадоха мотив на света да има вяра в удобното развиване на обстановката.

„ Това бе единствено началото “, сподели на конференция в страната си Мун Дже Ин. „ Вчера беше първата стъпка и мисля, че направихме добър старт. Следващата стъпка, която би трябвало да предприемем, е да доведем Северна Корея на договаряния за денуклеаризация. “ /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР