Президентът ще има ограничен избор в рамките на няколко лица,

...
Президентът ще има ограничен избор в рамките на няколко лица,
Коментари Харесай

Румен Ненков: Конфликт на интереси е шефът на Сметната палата или заместникът да е служебен премиер

Президентът ще има стеснен избор в границите на няколко лица, от които да избира за длъжностен министър председател. Отпадна вярно измежду тях да е ръководителят на Върховен касационен съд, само че останаха този на Сметната палата и неговият заместител. Тя обаче ревизира осъществяването на държавния бюджет. Това е спор на ползи - той ще харчи и след това ще ревизира себе си. Това е обединение на управляващите. Малко е смешно омбудсманът да е измежду вероятните служебни министър председатели. Това сподели за " Денят онлайн " по Нова нюз някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков.

" Най-напред се разгласи обществено, че специалисти ще бъдат поканени на разискване на концепциите за смяна в Конституцията. Идеите ни се показаха и ние бяхме сериозни. Очаквахме план, който да вземе поради нашите бележки. Следващото ни събиране беше основано на към този момент признатия план за конституционни промени. Имаше много неудовлетворяващи неща в него. Ден преди последното съвещание на комисията получих признатите хрумвания ", описа той.

Ненков напомни, че самостоятелната конституционна тъжба не е била въведена.

" Текстът за двойното поданство е въпрос на народен суверенитет и сигурност. Става въпрос за това, че едно лице може да взе участие в ръководството на България, а да има обвързване към друга. Това е спор на отговорности. Благодарение на експертното стнаовище отпаднаха ужасяващи текстове от правосъдната промяна по отношение на прокуратурата. Разделението на Висш съдебен съвет стъпва по ръба на Конституцията. Има текстове, които непосредствено ѝ опонират ", разяснява той.

Целия диалог гледайте във видеото.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР