Президентът с критики към управлението. Румен Радев коментира отношенията си

...
Президентът с критики към управлението. Румен Радев коментира отношенията си
Коментари Харесай

Президентът Радев с нови обвинения към управляващите

Президентът с рецензии към ръководството. Румен Радев разяснява връзките си с държавното управление, като уточни, че разговорът му с изпълнителната власт е сложен и причина за това е " безконтролното ръководство и безнаказаната корупция ".

Като образец за добър разговор с държавното управление президентът уточни възобновяване на военното учебно заведение в Долна Митрополия, само че добави,че това не може да бъде цената на неговото безмълвие.
Румен Радев - президент на България: Премиерът пое персонален ангажимент към мен за възобновяване на Висшето военно учебно заведение, който извърши в къс период, за което му благодаря! Макар че такива неща би трябвало да стават по разбиране на самото държавно управление, а не вследствие на моя интервенция.
Държавният глава открои като значима тематика, където единодушието е неотложно, привличането на стратегически вложител в региона на автомобилостроенето.

Румен Радев подсети, че при визитата на немския президент е подчертал, че моделът на икономическо съдействие е сполучлив и че България е надеждна и перспективна дестинация.

Президентът счита, че същинският проблем на премиера е стилът на ръководство, в който липсва надзор. А това, съгласно Радев, генерира корупция в огромни размери. Той прикани службите да се заровят в задграничните офшорни сметки, в парцелите и компаниите на политици посредством подставени лица.

Румен Радев: Въвеждане на транспарантен и виновен жанр на ръководство с ясни механизми за надзор, които да пресекат корупционните потоци. Това е което виждам като една нужда, която да се извърши и, несъмнено, затвор за прегрешилите, тъй като възобновяване на държавността минава през възмездието.
От ГЕРБ реагираха, че министър председателят Бойко Борисов от дълго време към този момент е дал напътствие на службите да проверяват корупционните схеми:
Христо Грудев - депутат: Така че негова е концепцията и за надзор на офшорните сметки, негова е концепцията и се работи интензивно по това направление, нескрито да излязат тези неща и съответните управляващи способените в България да вземат отношение по тези въпроси.
Няма по какъв начин да има безотговорно ръководство уверен е още депутатът от ГЕРБ Христо Грудев, тъй като има разделяне на управляващите.
Христо Грудев: Изпълнителна власт, законодателна власт, локална власт. Всичко, което подхваща държавното управление минава през Народното събрание.
Според Христо Грудев изявлението президента точно в деня на празника на Асеновград е било несвоевременно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР