Президентът Румен Радев заяви, че България има нужда от работещ

...
Президентът Румен Радев заяви, че България има нужда от работещ
Коментари Харесай

Румен Радев: Избирателите ясно казаха на политиците, че е нужен диалог

Президентът Румен Радев съобщи, че България има потребност от работещ парламент и устойчиво постоянно държавно управление. В първия си коментар на резултатите от предварителния парламентарен избор в неделя Радев сподели, че гласоподавателите са дали явен знак към политиците, че би трябвало да търсят разговор. Издигането на червени линии сред партиите след вота и търсенето на разнообразни аргументи за отвод от коалиция издават стараха на политиците да поемат отговорност за ръководството на страната през зимата.  

„ И тези избори, за жалост, не можаха да пречупят наклонността за отчуждаване от партиите и от властта. И тези избори не дадоха опция на никоя партия да ръководи сама. Не дадоха и опция за елементарно образуване на коалиция. Това е явен знак към партиите, че хората чакат разговор, съгласие, разсъдък и намиране на общи решения…България има потребност от работещ парламент и стабилно постоянно държавно управление. По-тревожното е, че зад издигането на нови червени линии и то след изборите и търсенето на всевъзможни аргументи за отвод от обединения, издават страха на партиите да поемат отговорност за ръководството през зимата…Искам да се обърна към тях и да им кажа, че не е толкоз ужасно. Защото единствено за 2 месеца служебното държавно управление построи една постоянна основа, от която идващото постоянно държавно управление би трябвало да може да преведе страната през зимата без изключително усложнение. Сега не е време за безволие и за тяснопартийни сметки. България има потребност от работещ парламент…време е да се поеме отговорност, време е за политическа храброст ", съобщи президентът.

Следващата седмица президентът ще разгласи по кое време ще свика Народното събрание:

„ Аз ще се допитам до политическите партии, ще се съобразя напълно с техните визии. В момента е извънредно значимо те да намерят общ език. Ще дава всички условия по Конституция, тъй че да има задоволително време за разговор, за търсене на консенсус и да се образува управническо болшинство ".  

Коментарът на Радев бе изработен в Прага, където той дойде за  присъединяване в първата среща на върха във формата „ Европейска политическа общественост “. Целта на форума е да се предизвиква политическия разговор и съдействието с европейски страни отвън Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР