Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на
Коментари Харесай

„Изключително трудна задача“: Радев връчи втория мандат за правителство

Президентът Румен Радев връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление на втората по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание – „ Продължаваме промяната “. Кандидатът за министър председател на групировката е акад. Николай Денков.

Получавате този мандат в първия работен ден на новата година, когато обичайно си пожелаваме здраве, мир и благополучие. Когато гледаме с вяра и очакване за повече разсъдък, разговор и съгласие. Вярвам, че ще употребявате времето да потърсите нужната поддръжка ”, съобщи Радев.

Държавният глава изрази вяра, че през идната седмица Политическа партия ще откри нужната поддръжка, с цел да върне мандата изпълнен. За да стане това обаче, партията на Кирил Петков и Асен Василев слага изискване: Народното събрание да поддържа декларацията им с политики за 2023 година При договарянията за сформиране на държавно управление, проведени от Политическа партия, само „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “ взеха присъединяване.

Приемам от името на „ Продължаваме промяната “ втория мандат с ясното схващане, че задачата е изключителна сложна, доста хора дори споделят, че е невъзможна “, съобщи от своя страна кандидат-премиерът Денков.

По думите му би трябвало да бъде направено всичко належащо за сформиране на държавно управление, защото са забавени промени и са насъбрани проблеми. Денков съобщи, че страната има потребност от държавно управление, което да сплотява хората и да взема решение проблеми.

Кандидат-премиерът изясни, че при подготовката за реализация на мандата партията е откроила няколко национални цели и лист с действия, които да се извършват през 2023 година Въпросната декларация със листата ще се внесе като план на решение в Народно събрание, „ с концепцията, че Народното събрание би трябвало да поддържа целите и дейностите “.

Ако получи (бел.р. - декларацията) поддръжка от болшинството, ще върнем мандата със лист с членове на Министерския съвет. Ако не получи утвърждение, това значи, че в Народното събрание няма поддръжка за осъществяване на тези национални цели и ще върнем мандата несбъднат “, съобщи Денков.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПродължаваме смяната връчване на мандат мандат за държавно управление Румен Радев президент изследователски мандат държавно управление ПоследниНай-четениПолитика 44 „ Изключително сложна задача “: Радев връчи втория мандат за държавно управление Пазари 104 Руската рубла потъна по отношение на $ и еврото To:know 116 Как работи регистърът на данъчните хранилища за енергийни артикули Енергетика 204 Съединени американски щати застигнаха Катар по експорт на полутечен природен газ Личности 10252 „ Първият човек в историята “: Мъск изтри 200 милиарда $ от благосъстоянието си Любопитно 9710 Защо най-малката винарна в света не желае да пиете виното ѝ? Бюджет и финанси 6520 Какво се трансформира в България от 1 януари 2023 година

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР