Президентът Румен Радев вече започва да стяга следващо служебно правителство. 

...
Президентът Румен Радев вече започва да стяга следващо служебно правителство. 
Коментари Харесай

Завърта ли се рулетката за служебен премиер?

Президентът Румен Радев към този момент стартира да стяга последващо служебно държавно управление.  Сегашният кабинет към този момент наподобява жертван преди вота на съмнение идната седмица. Шансът освен това завъртане на рулетката с мандата да се сглоби ново държавно управление в настоящия парламент също наподобява незабележим. Хипотезата за прозападно ръководство, което да сплоти " Продължаваме промяната ", ГЕРБ и " Демократична България ", е фантазия след " гилотинирането " на шефа на Народно събрание Никола Минчев, настояват и от трите партии.   

Затова и най-реалистичният сюжет са следващи изключителни избори наесен, както през вчерашния ден предвижда и съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. До тях властта още веднъж ще се поеме от длъжностен кабинет. Засега любимец за негов министър председател е Гълъб Донев, състудент на президента Румен Радев от Военновъздушното учебно заведение в Долна Митрополия и някогашен обществен министър в служебните държавни управления на Огнян Герджиков и Стефан Янев, научи " Марица ". По-малко евентуално е постът да бъде поверен на Даниел Вълчев, някогашен учебен министър и учител по право в СУ.

До последно в ръководещата коалиция обаче се надяват да извърнат мача до вота на съмнение, разчитайки на още гласове от другите партии, с изключение на петимата отцепници от " ИТН ". Техни съидейници били уговорени да не бягат от групата с заричане, че ще има ново държавно управление в границите на този парламент, настояват източници от партията на Слави. Това обаче е допустимо само с присъединяване на новото болшинство в Народното събрание, което сплоти Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР