Президентът Румен Радев вече реди служебния си кабинет. Той изглежда

...
Президентът Румен Радев вече реди служебния си кабинет. Той изглежда
Коментари Харесай

Радев реди служебен кабинет. Ето първите имена

Президентът Румен Радев към този момент реди служебния си кабинет. Той наподобява все по-вероятен. Вчера президентът разгласи, че ще даде третия мандат за кабинет на Българска социалистическа партия и след незабавно съвещание на Изпълнителното бюро Корнелия Нинова заяви, че на великденски пленум на следващия ден висшите социалисти ще решат какво да създадат. Настроения в партията са за връщане на мандата, защото Българска социалистическа партия не може да събере поддръжка за държавно управление в Народното събрание.

Два са разновидностите за длъжностен министър председател, издават от „ Дондуков ” 2. Първият е ген. Стефан Янев, който бе вицепремиер и министър на защитата в първия длъжностен кабинет на Радев. Вторият е съветникът на президента по правните въпроси Бойко Рашков. По-вероятно било Рашко да е МВР-шеф, настояват от президентството.

В кабинета щял да влезе и Асен Василев, оповестява Марица. Той също към този момент е бил длъжностен министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на Марин Райков през 2013 година Участва в екипа, изготвил предложенията на президента Румен Радев за планове, които да бъдат финансирани от Плана за възобновяване на България.

Василев е роден в Хасково. Завършил е Харвардският университет, специализира бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School. Съосновател и шеф е на Центъра за стопански тактики и конкурентоспособност.

От 1999 до 2004 година работи като съветник в „ Monitor Group “ в Съединени американски щати, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи планове за маркетинг и стратегическо развиване на огромни интернационалните компании в телекомуникационната промишленост, енергетиката, минното дело, застраховането и в редица огромни производители на потребителски артикули.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР