Президентът Румен Радев удостои с орден Стара планина първа степен

...
Президентът Румен Радев удостои с орден Стара планина първа степен
Коментари Харесай

Кирил Маричков с орден Стара планина: Исках да направя живота по-добър

Президентът Румен Радев удостои с медал " Стара планина " първа степен артистът Кирил Маричков на публична гала на " Дондуков " 2.
 Кирил Маричков БГНЕС
" На тази сцена вълнението е друго, а съм бил на доста подиуми . Още от началото на " Щурците " български режисьор ми сподели: " Човек излиза на сцената, единствено в случай че желае да каже нещо доста значимо и не може да го задържи в себе си ", сподели от сцената фротменът.
 Кирил Маричков БГНЕС
" На сцената аз имах непрекъснато предпочитание да предам музиката в мен на публиката и да направя живота по-добър. Това важи и за науката, и за медицината ", добави Маричков, който в умозаключение благодари за признанието и високата чест.-->
 Кирил Маричков БГНЕС
Още с медал " Св. св. Кирил и Методий " бяха удостоени също проф. доктор Венко Александров, проф. Христо Баларев и Симеон Спиридонов.

Д-р Александров е обучил над 150 анестезиолози и аниматори за най-големите лечебни заведения в страната и е дълготраен началник на " Света Екатерина ". Симеон Спиридонов е български художник, прочут с творбите си в целия свят. Проф. Христо Баларев е прочут с откритията и трудовете си в региона на науката в региона на химията.
Президентът персонално връчи ордените на наградените - благодари им и им пожела триумф.
 Кирил Маричков БГНЕС
В малко слово Румен Радев означи, че " високите достижения на създатели, учени и лекари ни изпълват с горделивост ".

" В историята си България е възкръсвала с помощта на силата на българския дух, който се предава през генерации. Българските създатели и учени през днешния ден не престават да дават стойностен принос към международната просвета. Днешните награди са признателност на цялото ни общество, с която вие нареждате страната до развити народи в региона на науката и културата ", сподели президентът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР