Президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат на парламентарната

...
Президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат на парламентарната
Коментари Харесай

Изненадващ обрат: Президентът Радев дава третия мандат на БСП и Корнелия?!

Президентът Румен Радев ще връчи третия изследователски мандат на парламентарната група на Българска социалистическа партия за България – това научих през днешния ден от източник от президентството. Най-вероятно срещата ще стане на 16 януари, понеделник.

Какви са съображенията на президента?

Той не желае да го заподозрат, че налива вода в мелницата на вътрешнопартийната съпротива. И дава късмет на Корнелия Нинова да се яви на конгреса на 11 февруари със заветната президентска директория, с цел да изиска от делегатите мандат за сформиране на “правителство на националното избавление ”.

След хитрия ход на Бойко Борисов да призове Христо Иванов да се номинира за министър- ръководител и препоръчаната поддръжка от ГЕРБ за кабинет на Демократична България в „ Продължаваме промяната ” са се уплашили от разединение. Както написах през вчерашния ден, група депутати към Даниел Лорер упорстват да се поддържа всяка опция за сформиране на държавно управление в 48-я парламент, с цел да се обезпечи на бизнес-кръговете зад партията присъединяване в асимилиране на милионите от националния План за развиване.

Кирил Петков и Асен Василев са срещу, тъй като изискването народните представители на ГЕРБ-СДС да дадат гласа си за кабинет с мандата на “Демократична България ” е те двамата да не са министри.

Соня Колтуклиева, ПИК
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР