Президентът Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента

...
Президентът Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента
Коментари Харесай

Радев ще удостои с Почетния знак на президента изтъкнати дейци в сферата на културата и науката

Президентът Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изтъкнати дейци в областта на културата и науката, оповестиха от прессекретариата на президента. Церемонията ще стартира на следващия ден в 10:30 часа в Гербовата зала в президентството, написа Българска телеграфна агенция.

Държавният глава ще връчи оценката на проф. д.б.н. Диана Петкова за нейните значими заслуги към образованието и науката. Почетният знак е и за цялостния принос на проф. Петкова за развиване на науката и Съюза на учените в България.

На церемонията ще бъде отличен доцент доктор Георги Паскалев Сафев за цялостния му принос в развиването на българското здравно обучение и във връзка неговата 80-годишнина.

Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента арх. Костадин Сандев за приноса му в градоустройството на Благоевград и Банско и по отношение на неговата 75-годишнина.

За изключителния му принос към българската просвета и духовно развиване и във връзка неговата 100-годишнина президентът ще удостои Анжел Вагенщайн. Отличието ще бъде получено от неговата внучка Жаклин Вагенщайн.

Анжел Вагенщайн получи в Деня на националните будители премията „ Златен век “. На церемонията в изложба „ Средец " участваха по-голяма част от наградените 39 персони от сферата на културата, науката и изкуството. През септември Вагенщайн получи Специалната премия на Столична община за повсеместен принос в региона на културата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР