Президентът Румен Радев ще участва в церемонията по въвеждане в

...
Президентът Румен Радев ще участва в церемонията по въвеждане в
Коментари Харесай

Пускат в експлоатация газовата връзка между България и Сърбия

Президентът Румен Радев ще взе участие в церемонията по въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS) в Ниш през днешния ден. Радев ще бъде на работно посещаване в Сърбия по покана на своя сръбски сътрудник Александър Вучич, оповестиха от прессекретариата на президента.


В събитието ще вземат участие президентът на Сърбия Александър Вучич и президентът на Азербайджан Илхам Алиев.

Преди това президентът Румен Радев ще има двустранна среща с президента Александър Вучич.

БГНЕС напомня, че при започване на февруари тази година президентите на България и Сърбия откриха строителните действия на българска територия по създаване на интерконектора сред двете страни. Междусистемната газова връзка България-Сърбия е с обща дължина от 170 км., стартира от Нови Искър, България, и приключва до Ниш, Сърбия. 62 километра от трасето на връзката са на българска територия.

В петък министър председателят Денков, министърът на енергетиката Румен Радев и изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов инспектираха междусистемната газова връзка на газоизмервателна станция " Калотина ". Интерконекторът дава опция, в случай че настъпи рецесия, България да получи природен газ от западна посока. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР