Президентът Румен Радев ще се срещне с руския си колега

...
Президентът Румен Радев ще се срещне с руския си колега
Коментари Харесай

Путин приема Румен Радев в резиденцията Бочаров ручей

Президентът Румен Радев ще се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин. Срещата ще стартира в 13.00 часа Руският държавен глава ще одобри Радев в резиденцията "Бочаров бързей ", в черноморския курорт Сочи.

Основни тематики по време на визитата на Радев в Русия са двустранните връзки и енергетиката. Президентът стартира построяването на газопровод за директни доставки на газ през Черно море и съветско присъединяване при възобновяването на АЕЦ "Белене ".

Румен Радев дефинира визитата като опция за пробив в двустранните връзки. На срещата Радев - Путин ще се разиска опцията съветският президент да посети България, откакто заради предизборни задължения той не пристигна у нас за 3 март. Срещата сред президентите идва след близо десетгодишна пауза в връзките сред държавните глави на България и Русия.

В рамките на двудневната си аудиенция българският президент се срещна и с съветския министър председател Дмитрий Медведев. Медведев изрече упования, че скоро Русия ще бъде посетена и от българския му сътрудник Бойко Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР