Президентът Румен Радев се интересува от резултатите на управлението на

...
Президентът Румен Радев се интересува от резултатите на управлението на
Коментари Харесай

Президентът се интересува от управлението на Борисов

Президентът Румен Радев се интересува от резултатите на ръководството на Бойко Борисов и не води война с никого, съобщи самият той в изявление за Дарик. В същото време Радев насочи и рецензия към кабинета: " Тази политика, която води държавното управление, продължава да залага на ниски заплати и ниски налози ".

" Преди 10 години бяхме дружно с Румъния, дори бяхме по-добре. Сега да вземем Румъния - какви са пенсиите там? Ако вземем статистическите данни, ние сме на 51% от междинното европейско равнище, Румъния на над 60%... Само за 10 години Румъния се придвижи с 10 пункта напред. А ние единствено с три. Тази политика, която води държавното управление, продължава да залага на ниски заплати и ниски налози ", изясни Радев.

Той акцентира, че България е с лимитирани запаси и " единственият метод да догоним Европа, това е човешкият капитал ".

" Американският президент Доналд Тръмп споделя " America first ". Ние би трябвало да се учим от президента Тръмп ", посочи Радев и добави, че би трябвало да се пазят ползите на България.

Радев разкритикува и извършените тази година избори за Европейски парламент и за локална власт.

" Ако четете социологическите проучвания от локалните избори, някои демонстрират, че хората не имат вяра, че със своите дейности могат да провокират смяна. Най тежкото следствие е загубата на доверие. Особено, в случай че вземем последните локални избори ", сподели Радев.

Той добави, че има доста недостатъци. " Това е мощно обезпокоително, един голям брой недействителни бюлетини - 15 - 20%, а се приема, че 3% е прагът за недействителни бюлетини по европейските стандарти. Купен корпоративен избор, неактуализирани изборни описи на доста места ", добави държаният глава.

Президентът разгласи, че ще предложи промени в Конституцията. Като образец за смяна той уточни самостоятелната конституционна тъжба. Той акцентира, че всеки българин би трябвало да може да сезира Конституционния съд.

" Това е един от факторите за гражданско общество ", акцентира президентът и добави, че сходна опция е написана в законите на доста европейски страни.

По отношение на НСО той разяснява, че са нужни промени в службите и че в случай че зависи от него, Пеевски и Доган няма да имат защита от НСО.

" Безветрие " е думата за 2019 година, а за 2020 година ще е " отговорност ", разгласи Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР