Президентът Румен Радев се е активизирал преди изборите. Това заяви

...
Президентът Румен Радев се е активизирал преди изборите. Това заяви
Коментари Харесай

Дончев: Радев не трябва да е лидер на опозицията, а представител на държавата. Безспорно е активизиран предизборно

Президентът Румен Радев се е засилил преди изборите. Това съобщи вицепремиерът по европейската интеграция Томислав Дончев в студиото на „ Тази заран ” по bTVпо мотив апела на президента властта да се зарови в офшорки и компании на политиците.

„ Не е хубаво ръководител на страната да приказва по този метод. В последна сметка, президентът Радев не би трябвало да е водач на опозицията, а да е представител на страната. Безспорно е активизиран преди изборите. От кого - питайте него, само че от позиция на медийно наличие, реплики – явно е! ”, сподели вицепремиерът.

Дончев добави, че е склонен с апела на президента за битка с корупцията по високите етажи на властта. Вицепремиерът сподели още, че службите се „ ровят ” за нарушавания и закононарушения непрекъснато.

„ Резултатът не е безапелационен досега, това не значи, че в България няма проблем с корупцията и няма злоупотреби. Съгласен съм с апела за битка с корупцията. Във всяка развита страна има корупция, оставаше в България да няма, където нравите са по-ниски и държавният уред не е толкоз ефикасен. България има проблем с корупцията ”, уточни Дончев.

По думите на вицепремиера, постоянно при информация за злоупотреби държавното управление взима ограничения. Той призна, че се случва обаче за нарушавания на политици да се схваща от медиите, макар превантивните дейности.

„ Този скандал (б.р „ Апартаментгейт ”) би трябвало да бъде развързан до дъно, това е от първостепенна значимост. Пряк контакт с управлението на КПКОНПИ нямам,но като жител им вярвам. Аз вярвам на българските институции. Нека проверяващите да си свършат работата и да се разбере дали има укоримо държание, както от морална, по този начин и от законова позиция ”, сподели вицепремиерът.

Томислав Дончев съобщи, че свадите около земеделския министър Румен Порожанов, свързани къщите за гостим, неприятни.

„ Представете си какъв брой е гнусно в очите на един елементарен жител, някой на виновна позиция да вземе обществено финансиране, да си направи една китна къща и да живее вътре. Това е извънредно. Ние се ревизираме от вътрешната страна, има стотици случаи, в които сме реагирали, без да се получава обществена сензация. Това, че от време на време реагираме постфактум, не трансформира нещата ”, добави Дончев.

Вицепремиерът сподели още, че при потвърдена корист с евросредства, сумите ще бъдат събрани от нарушителите. Той съобщи, че в случай че една къща за посетители не е употребена по предопределение, това е елементарно проследимо посредством импортираните налози.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР