Президентът Румен Радев събра шефовете на службите за сигурност, за

...
Президентът Румен Радев събра шефовете на службите за сигурност, за
Коментари Харесай

Радев викна шефовете на спецслужбите заради дискриминацията в Северна Македония

Президентът Румен Радев събра шефовете на службите за сигурност, с цел да бъдат подхванати " своевременни ограничения за съответна отбрана на правата на българските жители зад граница, когато те са обект на офанзиви единствено поради националното си съзнание ".

От президентството обясниха, че мотив за срещата е полученото в президентската институция писмо от Културния център " Иван Михайлов “ - Битоля, както и сигнали на наши сънародници от Република Северна Македония, за зачестили прояви на накърняване на техните права единствено заради събитието, че се самоопределят като етнически българи.

От " Дондуков " 2 в не прецизират какви съответни ограничения са набелязани.

Президентът повдигна тематиката предходната седмица, като изиска ръководещите да подхващат ограничения против дискриминирането на хора с българско съзнание в Северна Македония.

Това стана причина за ново напрежение с държавното управление. От Външно министерство реагираха с позиция, съгласно която ведомството " постоянно е реагирало на сходни сигнали на всички дипломатически равнища и постоянно е съобщавало обществено за тези свои дейности ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР