Президентът Румен Радев разговаря днес на Дондуков“ 2 с треньорите

...
Президентът Румен Радев разговаря днес на Дондуков“ 2 с треньорите
Коментари Харесай

Радев: Успехите на спортистите ни многократно надхвърлят условията, в които те тренират

Президентът Румен Радев беседва през днешния ден на „ Дондуков “ 2 с треньорите и девойките от ансамбъла по художествена гимнастика на България, оповестиха от прессекретариата на президента.
 
„ Успехите на българските спортисти неведнъж надвишават изискванията, в които те упражняват и живеят. Време е държавните институции и бизнеса да обединят напъните си и да влагат в основаването на съвременни центрове за подготовка, в областите, в които българският спорт има обичаи и триумфи на международно ниво. Една от тях несъмнено е българската художествена гимнастика “, сподели президентът.
 
Радев акцентира, че страната ни би трябвало да се стреми към прекратяване на практиката да се реализира „ от нищо нещо “ и да насърчи както всеобщия спорт, по този начин и обичайно мощните за България спортни дисциплини.
 Президентът Румен Радев и ансамбълът по художествена гимнастика на България
Според президента в България може да бъде основана интернационална академия за художествена гимнастика, която да сплотява целия развой на образование, подготовка, рехабилитация и отмора на български и интернационалните тимове.
 
„ България има потребност от „ дом “ на художествената гимнастика, в който да бъдат събрани всички триумфи в тази сфера, които да възпитават и въодушевяват хиляди деца да се занимават със спорт “, акцентира Радев.
 
На срещата беше посочено също по този начин, че на процедура няма страна с реализирани триумфи в художествената гимнастика, в която да не работят и български треньори, и това постанова да бъдат търсени благоприятни условия за опазване и развиване на националния капацитет в този спорт.
 
Президентът поздрави българските гимнастички за извоюваните трофеи от Световното състезание в Песаро, Италия.
 
„ Изключителните ви резултати демонстрират, че с непреклонен състезателен дух, усърдие и безрезервност всяко предизвикателство е преодолимо. Вие обединявате българския народ и безспорните ви победи са мотив за национално самочувствие и горделивост. Те вдъхват оптимизъм, че българската художествена гимнастика с изключение на одобрени обичаи има и ослепително бъдеще “, съобщи президента.
 
„ Не единствено извоюваните медали, само че на първо място страстите и националното обединяване, които провокираха успехите на ансамбъла ни, са нашият тласък да вървим напред “, съобщи ръководителят на Българската федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева. Тя добави, че отношението и поддръжката на институциите са тласък българската художествена гимнастика да продължава да въодушевява с любовта си към спорта и да покорява нови върхове. „ Вълнението за идното Световно състезание по художествена гимнастика през 2018 година, което ще се поведе в България е голямо. Много ансамбли на други страни ще дойдат да се приготвят при нас “, съобщи още Илиана Раева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР