Президентът Румен Радев призова туристическия бранш да се включи по-активно

...
Президентът Румен Радев призова туристическия бранш да се включи по-активно
Коментари Харесай

Румен Радев: Туризмът може да има голям принос в икономическата трансформация на страната

Президентът Румен Радев прикани туристическия отрасъл да се включи по-активно в трансформацията на българската стопанска система.

Държавният глава взе участие в церемонията по връчването на 26-те годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация. Асоциацията е първата професионална организация в областта на туризма, която от 1996 година отличава достиженията в региона на хотелиерството, мениджмънта, ресторантьорството и вложенията.

Българското национално радио бе отличено в категорията за медийно партньорство през 2021-ва година.

Според президента Румен Радев туристическият отрасъл може да обезпечава над 15% от брутния вътрешен артикул на страната, въпреки че сега си е сложил точно този предел. Държавният глава поздрави хотелиерите и ресторантьорите,

"Комбинацията от здравна, икономическа, енергийна рецесия и политическа неопределеност са тестване за всеки бизнес “, означи президентът.

"Необходима е по-голяма интензивност от страна на туристическия отрасъл за икономическата промяна на страната, изключително по Плана за възобновяване и резистентност ", прикани президентът Радев. "В този проект се приказва за ускорена промяна на стопанската система и цифровизация, което в цялостна степен се отнася и за туристическия отрасъл ", добави той.
От своя страна отрасловият министър Стела Балтова благодари на хотелиерите и ресторантьорите за положителната работа през годината, тъй като "намериха тези бизнес модели, които им разрешиха да не престават да посрещат посетители - близо 5 милиона туристи - през тази толкоз сложна 2021-ва година ".
На церемонията участва генералният шеф на БНР Милен Митев, който одобри премията за медийно партньорство през годината, която публичното радио споделя с Българска национална телевизия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР