Президентът Румен Радев призова компетентните органи да извадят цялата информация

...
Президентът Румен Радев призова компетентните органи да извадят цялата информация
Коментари Харесай

Румен Радев: Има страх от нова партия

Президентът Румен Радев прикани способените органи да извадят цялата информация за сигнали и каузи " на трупчета ", в случай че има такива. Това е първият коментар на президента, откакто Делян Пеевски публично попита за какво прокуратурата и службите не подхващат или не оповестяват данните за инспекции и каузи, свързани с президентската администрация:

" Но когато си приказваме за корупция, аз приканвам тези органи да изкарат всички сигнали, преписки и каузи - за БТК, за Булгартабак, за КТБ, за ББР, за язовири, автомагистрали, митници, за НКЖИ, за " Дунарит ", " Емко " и отравянето на Гебрев, за подставени лица, притежатели на парцели, на бизнеси, на хотели в България и в чужбина, както и за офшорки ", уточни Радев.

По отношение на Пеевски и обвиняванията в корупция от негова страна, президентът съобщи:

" Аз няма да разясня " господин Магнитски ". Балзак от дълго време е декларирал, че една от най-отблъскващите навици в дребните души е това, че подозират своите низости у другите. Виждате, че опитомяването на водачите на ПП-ДБ може би дава някаква вяра някому, че по същия метод може да подходят и към президентската институция, само че това няма да се случи ".

По думите на президента офанзивите против него са, " режисирана медийна нервност ", която издава боязън от нова партия. Той добави, че появяването на политическа опция е неизбежна, само че посочи, че в случай че даде доверието си на нова политическа групировка, ще го разгласи самичък:

" Мога да кажа, че този хор на страха сплоти освен партиите в сглобката, само че и дребни парламентарни и извънпарламентарни партии. Самата обстановка е такава, че появяването на опция е неизбежна ".

По-рано Софийската градска прокуратура заяви, че ревизира дали има остарели каузи или преписки против хора от обкръженито на президента Румен Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР