Президентът Румен Радев приема ръководствата на двата най-големи синдиката у

...
Президентът Румен Радев приема ръководствата на двата най-големи синдиката у
Коментари Харесай

Синдикатите на среща с президента: Искаме да има редовен кабинет

Президентът Румен Радев приема управленията на двата най-големи синдиката у нас - КНСБ и КТ " Подкрепа ".
Прочетете още
" В сложни моменти още веднъж се сте на страната на хората и споделям паниките на хората – за приходите, идната зима, за поддръжката. А и по тази причина, че търсите разговора с всички институции, от които зависи това да се случи. Тук съм, с цел да ви изслушам, тъй като едно е паниката, само че друго е какво оферирате, по какъв начин да бъдат подкрепени тези, които взимат значимите, неотложни решения, по този начин, че тази зима българските жители да минат по леко ", обърна се към тях президентът.

Пламен Димитров от КНСБ изиска от президента - страната ни да има постоянен кабинет.

" Но това не трансформира нуждата да имаме бюджет за 2023-а година, без значение дали от длъжностен или постоянен кабинет, а не удалжаване на сегашния ", настоя синдикалният водач.

" Без него няма да могат да се приложат обществени ограничения за поддръжка на хората и бизнеса ", уточни той.

Разговорите на " Дондуков " 2 идват на фона на огромния митинг на работещи от страната: " За повишение на приходите и опазване на работните места ", парализирал София с протест и автошествие.

Основното искане на пристигналите под знамената е за нарастване на приходите още до края на тази година поради насъбраната близо 20-процентна инфлация, както и за бързо приемане на Бюджета за идната година, в който да се заложи най-малко 13% растеж на заплатите както в бюджетния бранш, по този начин и в частната сфера.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР