Президентът Румен Радев представя в 12 ч. днес задачите и

...
Президентът Румен Радев представя в 12 ч. днес задачите и
Коментари Харесай

Радев към новия кабинет: Ваш първи приоритет е да не допуснете страната да влиза в конфликт -

Президентът Румен Радев показва в 12 ч. през днешния ден дилемите и целите на служебното държавно управление на гала в Гербовата зала в президентството.

Гледайте събитието наживо тук:



" Това е четвъртото служебно държавно управление, което назначавам. На Вас се пада отговорността да се справите с провокациите. Предстои тежък интервал и зима. Заварвате енергийна рецесия, разпадаща се пътна мрежа, засилващи се митинги на разнообразни организации, липса на готови закони по Плана за възобновяване и резистентност. В непосредствена непосредственост до България бушува война. Напрежението на Балканите пораства. Рискът войната да обхване нови територии е действителен и ваш първи приоритет е да не допускате страната ни да влиза в спор. Ваша работа е да повишите равнището на нашите военни сили. Пряко разследване на войната е и световната енергийна рецесия. Служебният кабинет и идващите държавни управления би трябвало да работят за сигурност на доставките и цена на енергоносителите и да слагат в центъра ползите на потребителите ", обърна се Радев към новия длъжностен кабинет, който е номер 100 в българската история.

Какво би трябвало да свърши Кабинет №100

Друга пагубна последица от войната е продоволствената рецесия. Обществото ни чака да чуе цялата истина за строителството на Автомагистрала Хемус. Нужни са неотложни дейности за сигурност по пътищата. Вие би трябвало да разработите изчезналите закони по Плана за възобновяване. Във вашия мандат би трябвало да се създадат решителните стъпки за това България да влезе в Шенген. Разбира се, съществена задача на всеки длъжностен кабинет е организирането на изборите. Предстои ви да управлявате в изискванията на дълбока рецесия без настоящ парламент, съобщи още Румен Радев.

Защо се стопира на Гълъб Донев

" Управлението на страната в спешна обстановка при огромни публични упования и потребности изисква подготвеност, опит отговорност, хладнокръвие и диалогичност. Затова и моят избор за длъжностен министър председател се спря на Гълъб Донев Той непроменяемо е бил обществен министър и вицепремиер в мои служебни кабинети. Неизменно е показал отговорност по държавните въпроси ", уточни президентът.

Служебният министър председател: Не изгубвам равновесие от високото и не диря малката врата на закона

„ Знам от персонален опит, че отговорността към хората и доверието на хората те пазят от загуба на равновесие, без значение какъв брой високо в управническата подчиненост се намираш. Не изгубвам равновесие от високото и не диря малката врата на закона. Благодаря Ви за доверието, господин Президент, че ми поверихте ръководството на страната във време, натежало от рецесии. Убедено настоявам, че служебното държавно управление не е Б тим в ръководството на страната - това не е моя маркетингова прищявка, това отсъжда главният закон. Днес следва встъпването в служба на стотното държавно управление на България, само че няма да имаме 100 дни толеранс. На нас се пада тежката задача да търсим решение на рецесиите без да разполагаме с работещ парламент. От своя кабинет чакам: организирането и провеждането на почтени избори; възобновяване на доверието сред институции които съставляват държавата; намиране на излаз от всички завещани кризи; събаряне на политическото напрежение; работа по проекта за възобновяване и резистентност “, съобщи в първото си послание Гълъб Донев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР