Президентът Румен Радев предложи на правителството на Бойко Борисов преди

...
Президентът Румен Радев предложи на правителството на Бойко Борисов преди
Коментари Харесай

Радев предлага на Борисов да се поучи от Израел за управлението на водите

Президентът Румен Радев предложи на държавното управление на Бойко Борисов преди да налива панирания 1 милиарда лева в държавен ВиК холдинг да се поучи от непознатия опит в ръководството на водите и по-специално този на Израел, където множеството водоснабдяване се обезпечава от обезсолена морска вода, мрежите се наблюдават в действително време и течовете в Йерусалим са едвам 7 %. Това стана след визитата му в компанията, отговаряща за водните запаси в Йерусалим в сряда. Държавният глава е в Израел за отбелязването на 75-ата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста.

По думите му е извънредно значимо плануваните да се налеят големи средства в системите за водоснабдяване да се употребяват ефикасно и дейно. " Преди да ги изразходваме на парче, добре е да се поучим от положителните практики и опита на други страни ", сподели президентът пред публицисти, представен от Прессекретарията си.

" Удивително е да се види по какъв начин извънредно бедният на вода Израел, в който над 70% от водоснабдяването идва от обезсоляване на морска вода, трансформира пустинята в градина. Богатата на води България, назад, върви в другата посока и то заради неналичието на ясна визия и на положително ръководство ", съобщи Румен Радев.

По думите му Израел явно има дълготрайна ясна визия, рационална политика и най-много положително ръководство. Загубите по водопреносната система на град Йерусалим са 7% за година, а разпределението на водата и нейното качество се следят в действително време, даде образец той.

Държавният глава уточни, че е получил увещание от президента Реувен Ривлин, от ръководителя на Народното събрание Юли-Йоел Еделщайн, както и от компанията, която ръководи водните запаси на Йерусалим, че са подготвени да окажат експертна помощна страната ни във връзка с водния бранш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР