Президентът Румен Радев поздравява възрастните хора по повод Международния им

...
Президентът Румен Радев поздравява възрастните хора по повод Международния им
Коментари Харесай

Президентът Радев: Дължим на възрастните хора спокойни и достойни старини без страхове

Президентът Румен Радев поздравява възрастните хора във връзка Международния им ден. „ Дължим ви спокойни и почтени старини, в които няма място за страхове “, обръща се президентът към хората от третата възраст у нас.

Според президента най-ефективните ограничения, целящи равенството сред поколенията, са ориентирани към превъзмогване на страховете, свързани с остаряването - боязън от заболявания, беднотия, изолираност и самотност. Румен Радев показва, че цивилизоваността на една общественост се мери с грижите, които тя поставя за най-уязвимите – възрастните и децата. Чувството за реципрочност стартира с отговорност и почитание към близкия и чужд възрастен човек, показва президентът.

Международният ден тази година ще притегли вниманието към решенията, които ще проправят път към постигането на тъждество сред поколенията. В приветствието си президентът показва, че, от една страна, равенството е отговорността на по-младите за построяването на обществена и здравна системи, които да посрещнат остаряването на своите жители ангажирано и съответно. „ От другата страна обаче стои възобновяване на обществените връзки, които построяват чувството за взаимна поддръжка “, показва президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР