Президентът Румен Радев поздрави сънародниците ни в Чикаго с признаването

...
Президентът Румен Радев поздрави сънародниците ни в Чикаго с признаването
Коментари Харесай

Румен Радев иска българчетата в Чикаго да могат да говорят на роден език

Президентът Румен Радев поздрави сънародниците ни в Чикаго с признаването на българския език като формален в просветителната система на щата Илинойс и прикани българската общественост да не позволява децата да не помнят своя роден език.

По време на работното си посещаване в Съединени американски щати президентът прикани българите в Чикаго и да възпитават децата си да се завърнат в България, с цел да може внуците им на собствен ред да имат българско съзнание.

 В Чикаго Радев зове съумели българи за помощ и привличане на вложители
В Чикаго Радев зове съумели българи за помощ и привличане на вложители

България възстановява обичайните си позиции на пазарите в Близкия Изток и Централна Азия

" Мисля, че на този стадий ще бъде ненужно да ви пропагандирам да се върнете в България. Всички го желаеме, само че всеки взема решение самичък по кое време ще бъдат задоволени неговите критерии за приходи, среда за бизнес, престъпност, корупция, господство на закона и доверие в институциите ", съобщи още Румен Радев и добави, че той в никакъв случай нямало да отстъпи във връзка с битката с корупцията в България.

Според президента реализирани триумфи от българите в Чикаго са красноречиво доказателство за това, че сънародниците ни могат и съумяват да се съумеят в мощно конкурентна среда.

 В Чикаго нарекоха кръстовище и улица на Алеко Константинов
В Чикаго нарекоха кръстовище и улица на Алеко Константинов

Мястото е историческо...

На собствен ред сънародниците ни сложиха пред Радев редица въпроси, свързани с провеждането на референдума за въвеждането на мажоритарно гласоподаване в България, както и за опциите за въвеждането на отдалечено електронно гласоподаване. Друг акцент беше и премахването на визовите ограничавания за пътуващите до Съединени американски щати български жители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР