Президентът Румен Радев поздрави проф. Андрей Пантев по повод 85-ата

...
Президентът Румен Радев поздрави проф. Андрей Пантев по повод 85-ата
Коментари Харесай

Румен Радев поздрави голям български историк по повод 85-годишнината му

Президентът Румен Радев поздрави проф. Андрей Пантев във връзка 85-ата му годишнина, оповестиха от Президентството.

Държавният глава показва откровеното си почитание към един от най-авторитетните модерни български интелектуалци и акцентира смисъла на родолюбива му активност като историк, академични учител, откривател и държавник с поредни позиции в отстояването на националния ни интерес.

„ Поколения наши сънародници ценят високо Вашето експертно мнение и задълбочените Ви изследвания на процесите в новата история на България, Балканите, Европа и света “ , акцентира президентът. Президентът откроява значимия принос на проф. Пантев към увеличението на родното ни научно благосъстояние с множеството извършени от него проучвания и написани книги, монографии и изявления.

Румен Радев показва убеденост, че проф. Пантев ще продължи да буди интереса и уважението на академичната общественост и на обществото като обичан събеседник с респектираща просветеност и пословично възприятие за комизъм.

В приветствения си адрес президентът пожелава здраво здраве, неотслабващи сили и сила на проф. Андрей Пантев за нови научноизследователски триумфи, както и социална и гражданска поддръжка за неговата народополезна активност .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР