Президентът Румен Радев откри мултимедийна дигитална експозиция Изповедта на Апостола“

...
Президентът Румен Радев откри мултимедийна дигитална експозиция Изповедта на Апостола“
Коментари Харесай

Радев: Левски е единственият съдник, пред когото всички българи се чувстват равни

Президентът Румен Радев откри мултимедийна цифрова експозиция „ Изповедта на Апостола “ в Националната изложба „ Квадрат 500 “. Изложбата е отдадена на делото на Васил Левски посредством съчетанието на модерни цифрови средства, в това число холограмен облик на Апостола, съобщи Българска телеграфна агенция.

В пантеона на българската независимост има записани доста имена, само че в националната памет Левски е непостижим. Малцина са обичани по този начин мощно и безусловно като Левски.
Може би тъй като народът ни имаше потребност от своя Апостол на свободата - освен в робските години. Ние се нуждаем от него не по-малко и през днешния ден – век и половина след неговото обесване, съобщи президентът.

По думите на Радев Левски е единственият съдник, пред който всички българи се усещат равни.

" От Левски пазим едно тефтерче, къси писма и кичур коси, само че непримиримият Дякон е единственият съдник, пред който всички българи се усещаме равни. Той продължава освен да ни сочи кривиците, да боде нашата съвест и да смущава нашето равнодушие, само че и продължава да сочи пътя към онази Република, която остава идеал за поколенията българи ", сподели още президентът.

Президентът означи, че през днешния ден Левски е това, което знаем за него и което ще завещаем на децата си. Затова е толкоз значимо освен да познаваме неговото дело и живот, само че и непрестанно да търсим нови обстоятелства за тях, да ги вършим притежание на обществото и изключително на младежите, добави президентът.

Вярвам, че благодарение на най-новите мултимедийни технологии животът и делото на индивида и бунтовник Васил Иванов Кунчев ще допрян по нов, трогателен метод сърцата и мозъците на млади и на остарели и ще пресъздадат едни от най-вълнуващите мигове от живота на Левски, сподели още Румен Радев.

На церемонията по откриването на изложбата участва и служебният министър на културата Найден Тодоров. Той съобщи, че мултимедийната експозиция е методът със актуалните средства да се подсети на младежите кой е Левски и за какво той е толкоз значим за нас.

Без Левски през днешния ден нямаше да има България. Без Левски може би през днешния ден нямаше да ни има и нас. Сто и петдесет години от неговата кончина - бих споделил 100 и петдесет години от началото на неговото величие, ние сме постигнали част от неговите завещания, само че сме се отклонили от други, сподели министър Тодоров.

Най-важното е да помним, тъй като в случай че не помним, няма да имаме бъдеще, означи още той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР