Президентът Румен Радев очаква компетентните органи да преценят дали има

...
Президентът Румен Радев очаква компетентните органи да преценят дали има
Коментари Харесай

Радев очаква компетентните органи да разследват има ли нещо притеснително в доклада на ДАНС

Президентът Румен Радев чака способените органи да преценяват дали има нещо притеснително в отчета на ДАНС, който беше една от аргументите машинното гласоподаване да бъде анулирано. Държавният глава обаче отхвърли да даде своето персонално мнение по въпроса.

" Имаме потребност от незабавно възобновяване на доверието в изборния развой. Компетентните органи в най-скоро време да извършат своето следствие, с цел да открият кои са играчите и претекстовете зад този акт ", разяснява Радев.

Той призна, че е чел отчета на ДАНС, само че няма да го разгласява, защото службата е директно подчинена на Министерски съвет и на премиера. Президентът употребява абсурда и с цел да насочи нови рецензии към ръководещите.

" Не очаквайте от мен да нарушавам някакви йерархии. Случаят повдига забавни въпроси по отношение на кадровата политика на ръководещите и зам.-министърът на електронното ръководство и зам.-председателят на ДАНС, които са забъркани в този скандал. Те са назначения на ръководещите ", добави Радев.

Държавният глава сподели още, че почита решението на Централната изборна комисия по отношение на анулацията на машинния избор, само че съдът е този, който ще реши дали то е било вярно и законосъобразно.

Малко по-рано Радев упражни правото си на глас в столичната Професионална гимназия по превоз " Макгахан ", като пред кореспонденти съобщи, че е дал своя вот за развиването на София като " съвременна европейска столица ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР