Президентът Румен Радев обяви началото на благотворителната кампания Българската Коледа“

...
Президентът Румен Радев обяви началото на благотворителната кампания Българската Коледа“
Коментари Харесай

Президентът обяви начало на „Българската Коледа“ във Варна

Президентът Румен Радев разгласи началото на благотворителната акция „ Българската Коледа “ в университетската болница „ Света Марина “ във Варна. Тази година главната му цел е да се обезпечи високотехнологична здравна инсталация за диагностика, лекуване и рехабилитация на нуждаещите се деца.

Започваме 17-ото издание на акцията с вяра за повече здрави деца и за повече спокойни фамилии, съобщи Румен Радев.

Темата на акцията е " Да дарим бъдеще на болните деца ". " Избрах " Св. Марина " освен тъй като е една от водещите академични лечебни заведения в страната, а най-високотехнологичното лечебно заведение и с неоспорим триумф в българското опазване на здравето и педиатрия. Защото тъкмо от тук, където се поставят висококвалифицирани медицински грижи за хиляди български деца всяка година, нашият общ апел ще прозвучи най-силно ", сподели президентът.Президентът разгласи начало на „ Българската Коледа “ във Варна (Видео)

„ За нас е голяма чест, че избрахте Варна и УМБАЛ „ Св. Марина “, с цел да дадете старта на благотворителната акция „ Българската Коледа “. Варна бе разгласен от европейската здравна комисия за града, предоставящ най-хубаво и качествено опазване на здравето “, напомни изпълнителният шеф на болничното заведение проф. доктор Валентин Игнатов.

„ Ние, всички български експерти, които работим с деца, одобряваме и попиваме болката, изтриваме сълзите и вдъхваме вяра. Не се отхвърляме. Дори когато е невероятно да продължим, ние продължаваме “, сподели началникът на направление „ Педиатрия ” проф. доктор Виолета Йотова.

Президентът и брачната половинка му Десислава Радева посетиха детската реанимация в Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „ Св. Марина “ и разговаряха с лекари и пациенти.

Държавният глава изрече признателност на лекарите и медицинските експерти, които са посветили живота си за здравето на българските деца. Усилията на надарените български медици заслужават надълбоко почитание и публично самопризнание, добави той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР