Президентът Румен Радев няма да пътува до Франция за среща

...
Президентът Румен Радев няма да пътува до Франция за среща
Коментари Харесай

Радев няма да ходи във Франция за Македония, намеква за референдум -

Президентът Румен Радев няма да пътува до Франция за среща с Еманюел Макрон, разгласи той през днешния ден пред публицисти.

" Няма условия за моя аудиенция ", отговори президентът, запитан за неговото посещаване във Франция с Кирил Петков.

На последния съдружен съвет на 27 май е обсъждана. Според участници в съдружния съвет там се очаквало да бъде утвърдено предложение на президента Макрон, което да вдигне ветото за започване на договарянията на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз.

Няма прогрес по откритите въпроси сред София и Скопие, по тази причина няма условия за моя аудиенция в Париж при президента Макрон, желая да видя действителни резултати, правя оценка ангажираността и напъните на нашите европейски сътрудници, сподели Радев.

Относно думите на премиера Петков, че всички решения по тематиката ще преминат през Народното събрание, Радев сподели: Последната инстанция постоянно е народът. Това негово изявление беше разтълкувано, като намек за вероятен референдум, за какъвто упорстват от Вътрешна македонска революционна организация. 

Що се отнася до убеждението на премиера Кирил Петков, че последната инстанция по тематиката Република Северна Македония е Народното събрание би трябвало да уточня, че последната инстанция постоянно е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми, сподели президентът.  Следя деликатно позициите на партиите, добави той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР