Президентът Румен Радев напусна пленарната зала преди кабинета “Денков -

...
Президентът Румен Радев напусна пленарната зала преди кабинета “Денков -
Коментари Харесай

България вече има редовно правителство и премиер. Какви са политическите реакции?

Президентът Румен Радев напусна пленарната зала преди кабинета “Денков - Габриел ” да постави клетва. Залата напуснаха и депутатите от “Възраждане ”.

 

Напускането на президента Радев е знак на тежко политическо разделяне. Ще би трябвало да се работи доста съществено за стабилизирането на държавното управление. Това заяви съпредседателят на " Демократична България "  Христо Иванов.

 

" С Движение за права и свободи не сме обсъждали поддръжката за държавно управление ", разяснява Христов. 

" Не виждам по какъв начин ще изперем някого. Целта на конституционната промяна е да бъде идентична за всички. Декларирал съм неведнъж, че за нея ще беседваме с всеки. Срещата не беше проведена от мен. Нека забележим по какъв начин ще се развият нещата, с цел да приказваме какво ще се случи в Народното събрание. Не мисля, че ситуацията във финансите е толкоз сериозно ", сподели още Иванов.

 

Честито на всички българи, към този момент имаме постоянно ръководство! Връщаме силата на парламентарната република, по метод, който е записан в Конституцията, съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

 

Той изрази вяра за цялостен 4-годишен мандат на кабинета “Денков-Габриел ”.

 

Имаме голям ангажимент, съобщи Петков.

 

Допълни, че акад. Денков е балансиран и може да води разговор с президента. Бих се радвал, че всяка една от институциите работи в добър синхрон. Нервите би трябвало да бъдат успокоени, имаме проект, имаме стратегия, съобщи Кирил Петков.

 

Каза още, че всеки един от министрите ще има седмична стратегия по цели.

 

От своя страна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи:

 

" Казах, че няма да ни повлияят шантажи извън, записите и нищо и ще излъчим постоянно държавно управление "

 

" Най-стабилно е държавното управление сред първите две партии, подкрепено и от други ", разяснява Борисов в коридорите на Народното събрание.

 

По мотив думите на президента уточни, че той би трябвало да бъде обединител.

" В обстановка, в която първите две обединения са намерили болшинство, подкрепени от Движение за права и свободи за конституционна промяна, това е единственото работещо. Ако госпожа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има държавно управление с първия мандат, а Гроздан Караджов щеше да е министър " , каза Бойко Борисов.

 

" Ние от Движение за права и свободи имахме опция пред вас и медиите да заявим, че ние няма да пречим на обединението ГЕРБ-ПП да излъчат постоянно държавно управление ", сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

 

Това за нас е първа крачка за превъзмогване на рецесията. Българските жители не желаят следващи избори, а незабавно да преодолеем политическата рецесия, с цел да се вземат решение проблемите на хората. Основният проблем, който чака решение е прекъсване на прогресивното обедняване на българските жители. "

 
" Мисля, че добре си спомняте на 13 април имахте опцията да представим нашата позиция след среща с господин Борисов. Това декларирахме, че това Народно заседание има доста значима задача, да се опита да направи правосъдната промяна, а с цел да се направи тя са нужни промени в Конституцията ", сподели още Карадайъ и посочи, че по тази причина той и Делян Пеевски са дали своят вот " за " съставянето на кабинет. 

 

" Това е поръчка за нашето държание в Комисията по конституционни въпроси, тъй като вие добре знаете, само че единствено ние от Движение за права и свободи имаме показан план за промени в Конституцията ", акцентира водачът на партията.


 

Примерът с моята ръка беше само да показва какъв брой мощно имам вяра в това, което върша и аз в действителност не преставам да имам вяра, че " Промяната " са едни неподготвени хора, които не могат да се оправят, само че са жадни за власт, каза Делян Добрев от ГЕРБ. 

 

" Не желая нищо повече да кажа. Гласувах срещу, никой не ме е карал да гласоподавам нищо по-различно от това, което съм направил и от тук нататък ще проследявам всяка една тяхна стъпка " , сподели Добрев.

 

" Надявам се идната седмица бензинът и дизелът да не станат отново 3,50 лева, да не се върнат медиаторите по газа, да не намираме отново съглашения като " Джемкорп ". Ще проследявам всяка една тяхна стъпка, всеки един изхарчен лев, тъй като не им имам вяра ", допълни Делян Добрев.

 

Очаквайте детайлности!

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР