Президентът Румен Радев изрази подкрепа за българските превозвачи в борбата

...
Президентът Румен Радев изрази подкрепа за българските превозвачи в борбата
Коментари Харесай

И президентът подкрепи превозвачите: Аз съм с вас, трябва да се борим за нашите права

Президентът Румен Радев изрази поддръжка за българските превозвачи в битката им против пакета " Мобилност " на Европейския съюз. Днес той се срещна с представители на българския транспортен отрасъл на " Дондуков " 2 преди техния митинг в Брюксел на 10 януари, написа Канал 3.бг.

" Искам да изразя своята безспорна поддръжка към вашите претенции, към подхванатите от вас дейности и желание за обективни митинги.  Изразявам уважението си към вашата активност, която освен има голям принос към българската стопанска система, като принос към Брутният вътрешен продукт и трудовата претовареност, тя обезпечава прехранване на доста фамилии. Аз съм с вас. Точно вашите обективни претенции дават мотив всички институции в България да са обединени в поддръжката си към вас “, разгласи президентът по време на срещата.

Вашата битка е обективна, тъй като подхванатите дейности и предпочитание за промени по пакета " Мобилност " са в жестоко нарушаване на правилата на Европейски Съюз за свободния пазар, правилата за свободно придвижване на артикули, услуги и хора. Трябва да се борим за нашите права. Това е дискриминация към българския бизнес, която не би трябвало да разрешаваме да се реализира “, добави Радев.

Вижте още вести от България!

Той посочи и че се поддържа контакт с българските евродепутати по отношение на дейностите, които се подхващат в Европейския парламент.

" В президентската институция поддържаме постоянна връзка с нашите представители в европарламента какво тъкмо и по какъв начин ще бъде импортирано в Комисията по превоз. Очакваме оттова нататък гласуването. Надявам се вашият обективен митинг да повлияе. Следват вероятно и полемиките в така наречен триалог, където също е доста значимо да има битка за всеки един пробив по другите параметри, които оферирате и стиковате с представителите ни в Екологичен потенциал.

Искам да чуя вижданията и желанията ви, и по какъв начин ние институциите в България можем по най-хубавия метод да подкрепим вашите дейности “, се обърна той към превозвачите.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов също изрази поддръжка за превозвачите, като разиска въпроса им с транспортния министър Росен Желязков. Бе решено и самият Желязков също да участва на митинга им в Брюксел.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР