Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до директора на Националната

...
Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до директора на Националната
Коментари Харесай

Румен Радев: Българският народ пази като най-свято и скъпо завещаното ни от Кирил и Методий

Президентът Румен Радев изпрати приветствен адрес до шефа на Националната библиотека " Св. Св. Кирил и Методий " доцент доктор Красимира Александрова по случай патронния ѝ празник и празника на библиотечните и осведомителните експерти, оповестиха от прессекретариата на президента.

" Българският народ пази като най-свято и скъпо свое завещание завещаното ни от светите равноапостолни братя Кирил и Методий. Това завещание е в основата на изконните ни словесност и просвета, устояло е на времето, с цел да ни запази като нация и страна на духа и православната религия ", написа той.
 
" Примерът на нашите велики просветители през днешния ден ни е по-нужен от всеки път, тъй като посредством неговото запазване и следване продължаваме да градим своята еднаквост, просвета и нематериалност ", се показва в приветственото писмо на президента. Румен Радев акцентира, че писмеността ни е освен основният темел в градежа на държавността, само че и главен принос на българския народ към славянската християнска цивилизация.
 
В поздравлението си президентът показва, че през днешния ден се прекланяме пред подвига и делото на Солунските двама братя и пазим скъпоценното завещание на тяхното просветителско дело, което да продължава да ни дава сили и да бъде наш най-верен сателит през вековете. Държавният глава насочва благопожелание към работещите в Националната библиотека да не престават да утвърждават престижа си на авторитетна културна институция, съкровищница на националната ни памет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР