Президентът Румен Радев изказа съболезнования на семействата на загиналите при

...
Президентът Румен Радев изказа съболезнования на семействата на загиналите при
Коментари Харесай

Радев осъди терористичната атака до Москва

Президентът Румен Радев изрече съболезнования на фамилиите на починалите при офанзивата в Красногорск. В профила си в обществената мрежа " Екс " президентът написа, че осъжда офанзивата, при която починаха повече от 60 души и доста бяха ранени.

" България постоянно е осъждала всички форми на тероризъм и набези против почтени жители, където и когато и да са се случвали ", написа Радев.

" Изказвам съболезнования на опечалените фамилии и показвам взаимност с съветския народ ", добави още президентът.

По информация на посолството на Република България в Москва, до този миг няма данни за починали или потърпевши български жители при стрелбата в концертна зала в Москва, оповестиха от Министерството на външните работи.

Посолството на Република България в Москва е в контакт с локалните управляващи, следи обстановката и е готово да окаже подпомагане при нужда, допълват от Министерство на външните работи.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Телефон за екстрена връзка: 007-910-457-2835. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес:

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл:.

В петък пукотевица, последвана от голям пожар в концертната зала с 6000 места " Крокус сити хол " в Красногорск в Подмосковието, лиши живота на минимум 60 души, а минимум 145 пострадаха.

Според разнообразни източници нападателите са били сред трима и петима. Те са носели тактически униформи и автоматизирани оръжия. Първо са разкрили огън по защитата на залата, намираща се в Крансогорск, което е северозападно предградие на съветската столица. След това нападателите са почнали да стрелят по феновете, участвали на концерт на групата " Пикник ". Действащата в Близкия изток джихадистка формация " Ислямска страна " пое отговорност за нападението, съобщи Ройтерс. Бойци на ИД " нападнаха огромна демонстрация /.../ в покрайнините на съветската столица Москва ", твърди групировката в своя канал в приложението " Телеграм ". Джихадистката формация твърди, че след нападението нейният отряд " се е върнал безвредно в базата си ".

По-рано през днешния ден съветският народен представител Александър Хинщайн написа в своя профил в " Телеграм ", че двама от обвинените за причинители на снощната смъртоносна офанзива в покрайнините на Москва са били арестувани в Брянска област след гонене с автомобил.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР