Президентът Румен Радев издаде указ, с който освободи вицеадмирал Емил

...
Президентът Румен Радев издаде указ, с който освободи вицеадмирал Емил
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов е новият началник на отбраната


Президентът Румен Радев издаде декрет, с който освободи вицеадмирал Емил Ефтимов от заеманата служба, и го назначава на длъжността "Началник на защитата “. Ефтимов е почетен и с висше офицерско звание "адмирал”.

Адмирал Ефтимов ще заеме длъжността, която бе поверена на ген. Андрей Боцев. Ген. Боцев умря на 60-годишна възраст след малко и трудно боледуване в края на месец февруари.

Кой е Емил Ефтимов?

Роден е на 16 август 1961 година във Варна. Военната си кариера стартира като пълководец на щурманска бойна част на фрегата. От 1985 до 1988 година е пълководец на минно-торпедна бойна част. От 1991 до 1992 година е пълководец на фрегата. Учи във Военноморската академия на Русия в Санкт Петербург. През 2005 година приключва Военноморския лицей на Съединени американски щати.

От 2006 до 2009 година е началник-щаб на Военноморската база Варна. През 2012 година изкарва два курса за висши офицери в Училище на Главната квартира на НАТО в Германия и в Колеж по защитата на НАТО в Италия. От 2016 година е заместник-началник на защитата.

От 9 януари до 8 март 2017 година е краткотрайно изпълняващ отговорностите на шеф на защитата, преди да съобщи поста на Андрей Боцев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР