Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова официално ще встъпят

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова официално ще встъпят
Коментари Харесай

Румен Радев и Илияна Йотова встъпват в длъжност за втория си мандат

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова публично ще встъпят във втория си мандат с гала на площад " Св. Александър Невски " в София от 11 ч. 

Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и ще произнесе тирада, а началото на новия му петгодишен мандат ще бъде почетен с 21 топовни салюта. 

Гвардейският духов оркестър ще извърши химна на България, а президентът ще сервира венец пред Паметника на незнайния боец. 

В 12 ч. Радев и Йотова ще бъдат посрещнати пред парадния вход на президентството от шпалир гвардейци. 

Президентът завоюва втория си мандат с 66,72% (1 539 650 гласа) на втория тур на изборите през 2021 година

На 19 януари 2022 година той постави клетва пред Народното събрание, като в словото си разказа стратегическите цели на страната в няколко точки - овладяването на демографската криза; оправянето с бедността и неравенствата; повишението на стандарта и качеството на живот; духовното развитие; гарантирането на суверенитета и сигурността; отстояването на националните ползи и достойнство; одобряване на позитивния облик на страната ни на открито. 

" Държавата отсега нататък не трябва да се ръководи през екрана, под масата, по телефона или зад кулисите. Корупцията би трябвало да бъде съкрушена, с цел да оцелеем като страна и общество ", сподели той по време на речта си пред депутатите.

 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР