Президентът Румен Радев и екипът на благотворителната инициатива Българската Коледа

...
Президентът Румен Радев и екипът на благотворителната инициатива Българската Коледа
Коментари Харесай

Румен Радев и екипът на Българската Коледа ще дадат началото на кампанията

Президентът Румен Радев и екипът на благотворителната самодейност " Българската Коледа " ще дадат началото на акцията 2017/ 2018 година. Това ще стане в Университетската болница " Свети Георги " в Пловдив. 

Тазгодишната акция ще премине под мотото " В поддръжка на избавения детски живот ". Средствата, събрани от дарителската акция 2016/2017 година, са 2 милиона 650 хиляди лв.. Тя  беше отдадена на децата, страдащи от тежки хронични болести.

През 2017 година  даренията бяха ориентирани за диагностика, в това число генетични проучвания,, медикаментозно лекуване, медицински произведения и помощни средства, рехабилитация, логопедична и психична терапия.  Подпомогнати бяха  474  деца със над 700  хиляди лв.. Подкрепени бяха и тактиките за стабилно развиване на доста лечебни заведения в страната. Дарената здравна инсталация е за повече от един милион и 760 хиляди лв..  
Благотворителната самодейност „ Българската Коледа ”  се организира под патронажа на президента  непроменяемо от 2003 година до в този момент. Събраните средства се разпределят от уредниците по предложение на Експертен съвет. И тази година БНР е медиен пратньор на самодейността.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР