Президентът Румен Радев, енергийният министър Росен Христов, премиерът Гълъб Донев

...
Президентът Румен Радев, енергийният министър Росен Христов, премиерът Гълъб Донев
Коментари Харесай

Президентът и министри на ключова среща за интерконектора

Президентът Румен Радев, енергийният министър Росен Христов, министър председателят Гълъб Донев и служебният началник на Министерство на регионалното развитие Иван Шишкоя се срещат в този час с представителите на компанията, строила интерконектора с Гърция за транспорт на газ към страната, чието публично разкриване бе през юли от експремиера Кирил Петков и гръцкия му сътрудник Кириакос Мицотакис.

БЕХ е главният вложител в компанията Ай Си Би Джи у нас, като двама от шефовете му влизат в Съвета на шефовете на компанията. Там са и представители на изпълнителя на плана " Авакс ".

Междувременно от Министерство на регионалното развитие разгласиха фрагменти от инспекцията на интерконектора през седмицата, показващи незавършени работи.

Радев означи, че планът е от национална значимост и е от значително значение освен за задълбочаване на партньорството сред България и Гърция, само че и за постигането на действителна диверсификация на доставките за газ, в това число за Централна Европа. " Това подсигурява устойчиво икономическо развиване, само че е значимо и за реализацията на европейската политика за сигурност и предвидимост на енергийните доставки ", сподели още Радев.

По думите му интерконекторът постоянно е бил поставян като приоритет сред България и Гърция.

Очаквайте детайлности!


ТЕМА преди 5 часа 818 преди 5 часа 1690 преди 5 часа 3749
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР