Президентът Румен Радев е в Стара Загора по случай празника

...
Президентът Румен Радев е в Стара Загора по случай празника
Коментари Харесай

На празника на Стара Загора президент и кмет се обявиха срещу агресията по пътищата и призоваха за повече толерантност в обществото

Президентът Румен Радев е в Стара Загора по случай празника на града. Той участва на отслужения от митрополит Киприан молебен в катедралния храм „ Св. Николай “, след което взе присъединяване в ритуала по издигането на националния байрак пред постройката на Община Стара Загора. В своите речи пред жителите и гостите на града президентът и кметът още веднъж засегнаха трагичните събития от последните дни и приканиха за повече отговорност и по-малко експанзия.

В своята тирада президентът Румен Радев още веднъж напомни, че здравето на нашите деца и неговото запазване е най-важно.

" Макар събитията от последната седмица в Стара Загора да хвърлят сянка върху днешния празник, те ни припомнят, че можем да се оправяме с проблемите и с отрицателните трендове в нашето общество единствено когато солидарността и съзиданието стоят над експанзията, безотговорността и бездействието. Тези събития ни припомнят, че човешкият живот и здравето на нашите деца са най-висша полезност. Ние би трябвало да бъдем безкомпромисни и единни в тяхното запазване ", сподели президентът Радев.

Държавният глава поздрави кмета на Стара Загора Живко Тодоров и неговия екип за решителността да се оправят с отрицателните феномени като акцентира, че можем да бъдем сполучливо и проспериращо общество, когато то се гради върху отговорността на всеки един от нас. 

В своето слово градоначалникът Живко Тодоров също прикани за съблюдаване на разпоредбите, за по-малко експанзия по пътищата и повече приемливост: 

" Всяка страна и всеки европейски град имат своите правила, които всеки би трябвало да съблюдава Само върховенството на закона може да подсигурява, че няма да бъдат нарушени правата на другите хора. Днес ние нямаме външни врагове, няма кой да ни атакува, само че най-големият зложелател е измежду нас, в обществото. Това е експанзията, експанзията по пътищата и грубото тъпчене на закона, неналичието на приемливост и почитание ".

Кметът Живко Тодоров прикани старозагорци да бъдат почтени наследници на предците си и да градят общество, което пази морала и полезностите си.         
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР