Президентът Румен Радев е съгласувал оставката на главния секретар на

...
Президентът Румен Радев е съгласувал оставката на главния секретар на
Коментари Харесай

Петър Тодоров пред bTV: Оставката ми беше поискана след посещението на партиен лидер в министерството

Президентът Румен Радев е съгласувал оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Това съобщи първо в изявление за bTV Тодоров.

„ След визитата на партиен водач в министерството бях извика и с голямо стеснение министърът ми зададе въпрос, гледайки надолу, дали ще си подам оставка, защото имало напрежение. Партийният водач е Кирил Петков. Той доде там и това може да бъде тествано по съответния метод – има камери. Изтъквам обстоятелствата “, уточни Петър Тодоров.

Тя подлага на критика кабинета за рокадата в Министерство на вътрешните работи

Часове, откакто президентът отхвърли да го освободи от поста, както желаеха ръководещите, основният секретар на МВР Петър Тодоров самичък подаде оставка. 

Тодоров разгласи, че се отдръпва, с цел да не става „ част от опита за политическа приложимост на Министерство на вътрешните работи “

„ Да, аз се надявах на това развиване, което към този момент е реалност. Има съгласувателна процедура. Предстои позволение на Министерски съвет и издаване на декрет в околните дни. Очаквах, тъй като знам че президентът е наясно с моите претекстове - какво е достолепие и чест. Той пази целия бранш сигурност от този политически напън, който има сега ", добави той.

Ц ялото изявление на Владислава Тричкова с Петър Тодоров гледайте на 2 септември в предаването " Тази събота ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР