Президентът Румен Радев е обсъдил по телефона с турския си

...
Президентът Румен Радев е обсъдил по телефона с турския си
Коментари Харесай

Радев и Ердоган обсъдиха по телефона пожарите и миграционния натиск

Президентът Румен Радев е разискал по телефона с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган усложнената конюнктура, провокирана от пожарите в Турция и България.

Двамата са разговаряли и по тематиката за намаляването на миграционния напън.

Президентът Румен Радев е изказал съболезнования за жертвите при пожарите в южната ни съседка. Страната ни е изразила подготвеност при нужда да спомага за справяне с вредите от бедствието, а тематиката да бъде разисквана от държавните управления на двете страни.

Българският държавен глава е декларирал, че страната ни прави оценка високо напъните на Турция за преодоляване на засиления миграционен напън на границата си с Иран. България също регистрира усложняване на миграционната конюнктура.

Пред турския президент Реджеп Тайип Ердоган българският държавен глава е показал, че страната ни чака Турция да продължи, както до момента, да извършва споразуменията с Европейския съюз в региона на противозаконната миграция.

Двамата президенти са декларирали подготвеност да продължат двустранния политически разговор и задълбочаването на икономическото и комерсиалното съдействие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР