Президентът Румен Радев да заеме ясна позиция по казуса с

...
Президентът Румен Радев да заеме ясна позиция по казуса с
Коментари Харесай

ГЕРБ иска от Радев позиция за прекратения наем на в. Труд

Президентът Румен Радев да заеме ясна позиция по проблема с прекратения контракт за наем на в. " Труд ". За това настоя в петък депутатът Тома Биков с декларация от парламентарната естрада.

на културата проф. Велислав Минеков е прекратил контракта за наем на медията, която се обитава в парцел на ведомството покрай музея на социалистическото изкуство в София. Причината е неплатен наем. В отговор основният редактор Петьо Блъсков също попита президента дали това не е метод за кавга с медии.

Унищожаване на журналистически глас

Задълженията на медията към министерството на културата към този момент са били погасени, съобщи Биков. Според него дейностите на Минеков са разпра с медии, които не поддържат служебния кабинет.

" Нито един политик в една демократична страна няма право да употребява обществения запас, с който разполага, за разпра, с които и да било медии. Парламентарната група на ГЕРБ упорства Румен Радев да заеме обществена позиция във връзка с дейностите на своя длъжностен министър и или да се разграничи изрично от тях, или да даде съответно пояснение за мотивацията им. Ако Румен Радев не реагира съответно в тази обстановка, ще считаме, че неговият длъжностен министър е само реализатор на поръчка за заличаване на всеки журналистически глас, който не е ориентиран в поддръжка на водената от служебното държавно управление политика ", съобщи Биков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР